Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Az MSZP a földtörvény alkotmányos felülvizsgálatát kéri

Gőgös Zoltán (MSZP) az alapvető jogok biztosához fordult szerdán a földtörvény kapcsán.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) frakció képviselője, Gőgös Zoltán az alapvető jogok biztosához, Szabó Mátéhoz fordult ma a földtörvény kapcsán, kezdeményezte annak alkotmányos felülvizsgálatát - jelentette be győri sajtótájékoztatóján a párt megyei elnökhelyettese, Beke Károly.

Mint mondta: a földtörvény veszélyezteti százezer magyar munkavállaló sorsát, mintegy kétmillió magyar földtulajdonos vagyonát. Közölte: ,,Hasonló visszaélésekre ad lehetőséget, mint amiket a trafikmutyiknál is láttunk". Az MSZP mindezt ˝az állami földbérletek kapcsán az elmúlt fél évben, évben kialakult anomáliák˝ alapján gondolja. Példaként Beke Károly azt említette, hogy ˝fideszes és Fidesz közeli vállalkozások és vállalkozók jutottak értékes állami földterületekhez úgy, hogy sok esetben nem teljesítették azokat a kötelezettségeket, amit az állattartás vonatkozásában vállaltak˝.

,,Eddig úgy tűnt, hogy megyénket elkerülik az ilyen botrányok, de az elmúlt hetekben olyan információkhoz jutottunk, amelyek azt bizonyítják, hogy pályázati határidő előtt több, egyszerűsített eljárásban létrehozott, egyszemélyes kft. alakult sok esetben ugyanazon a címen" - jelentette ki Beke Károly. Hozzátette: Kónyban öt, Gönyűn három céget jegyeztek be ugyanazon a címen és mindegyik vállalkozást ugyanaz az ügyvédi iroda képviselte az eljárás során. Kiemelte: ,,Egyetlen egy cégnél sincs a tevékenységi körben az állattartás, az állattenyésztés, ami az állami földterületek pályázatában vállalt kötelezettség". Mindezek után a párt szerint kérdéses, hogy a pályázatok mennyire jogszerűek. A visszaélések elkerülése érdekében a párt kérte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet, hogy tegye nyilvánossá a pályázatokban szereplő adatokat. Mindemellett Beke Károly közölte: ˝A pályázatokat a következő fél-egy év során folyamatosan figyeljük és helyszíni ellenőrzéseket fogunk tartani az országgyűlési képviselőkkel, hogy megvizsgáljuk azt, hogy ténylegesen a mezőgazdaság és az állattenyésztés érdekében hozták létre a vállalkozásokat vagy csak arra játszanak, hogy a földalapú támogatásokból részesülhessenek. Ezt fogjuk tenni, ezen fogunk dolgozni a következő időszakban˝.

Olvasóink írták

  • 1. soppet 2013. július 10. 17:03
    „Nem lesz siker ezen az úton. A kisebbség nem fog saját magába belerúgni.
    Egy út van csak! 2014-ben el kell zavarni a jelenlegi kisebbséget ! Azaz a többségnek választást kell nyerni. Ezért a jelen ellenzéknek össze kell fogni és nem sárdobálással foglalkozni ! Erről szól a Szárszói beszélgetés is !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palackozott fröccsel készülnek Győrben - részletes program

Jövő hét pénteken kezdődik a Fröccsnapok és győri legendák ünnepe. Tovább olvasom