Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Az LB-ig juthat a parkolás

Győr–Balatonalmádi - Elképzelhető, hogy a Legfelsőbb Bíróságig gyűrűzik a balatonalmádi parkolási ügy, amikor is több megyénkbeli autóst büntettek meg horribilis összegre.

Volt, akinek utóbb eltörölték a 150 ezer forintos büntetést, de nem mindenkinek.

Tavaly októberben írtunk arról, hogy kétszázan – köztük megyénkbeliek – kaptak 150 ezer forintos büntetést azért, mert a balatonalmádi strandnál nyáron tilosban (természetvédelmi területen) parkoltak. Néhány hónappal később a rendőrség levélben értesítette őket, hogy az eljárást megszüntették, a befizetett büntetést pedig visszautalják nekik. Kiderült ugyanis, hogy a Wesselényi parkként ismert természetvédelmi területet meg lehet közelíteni egy olyan kis útról is, ahol nem figyelmeztet tábla a természetvédelmi övezetre és a tilos parkolásra. A történet ezzel le is zárulhatott volna – a rendőrség számára nyilván nem sikertörténetként, de a megbüntetettek számára happy enddel végződő meseként.

A győri Gartner Attila is úgy számolt, hogy az ő büntetését is ugyanezen okból törlik. A fiatalember 2008. július 13-án parkolt a Wesselényi parkban, s ahogy a többiek, úgy ő is kifogással élt a 150 ezer forintos szankcióval szemben. Az ő büntetését azonban nem törölték el, bár ugyanazt állította: ahonnan ő hajtott be, ott nem volt tábla, amely figyelmeztette volna.

Gartner Attila ezzel az autóval parkolt a Wesselényi parkban, s ő úgy tűnik, nem ússza meg a 150 ezres bírságot. Fotó: Bertleff András
Gartner Attila ezzel az autóval parkolt a Wesselényi parkban, s ő úgy tűnik, nem ússza meg a 150 ezres bírságot. Fotó: Bertleff András

Gartner Attila édesapja ismert ügyvéd – ez nem mellékes tényező, ezért érdemes itt megjegyezni. Az ügyet továbbvitte a család a megyei bíróságra, ahol a napokban született határozat: eszerint pedig Gartner Attila nem tudja bizonyítani, hogy valóban azon a kis úton hajtott be, ahol tavaly még hiányzott a tábla, ezért neki be kell fizetnie a 150 ezer forintos bírságot.

Jogerős ítélettel sem ők, sem a lap nem vitatkozhat, a nyilvánosságot azért keresték meg, mert a több tucat megyei autósból valószínűleg mások is érintettek lehetnek. ˝Természetesen nem vitattuk egy percig sem, hogy ott parkoltam, hiszen ez tény. Azt tartom igazságtalannak, hogy az én esetemben fordított logikával kérték, hogy én bizonyítsam az ártatlanságomat, s nem a rendőrség, hogy nem hajthattam be azon a bizonyos kis úton. Nem értem, hogy miért nem esett mindenki ugyanolyan elbírálás alá, hiszen vagy mindenkit megbüntetnek, vagy senkit. Nyilván ez utóbbit szorgalmazom.˝

A balatonalmádi parkolási történetnek még mindig nincs vége, a család ugyanis most azt fontolgatja, hogy a Legfelsőbb Bíróságra viszi az ügyet. Portálunk az első pillanattól nyomon követte a fejleményeket, az ügy lezárultáig továbbra is figyeli a történéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Icipici fegyveres rablás

Győr - Fegyverrel ment be Győrben, az Újkapu utcai ˝Ici-Pici˝ ABC-be a grafikán látható ismeretlen. Tovább olvasom