Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Az izomsorvadásban szenvedő bezi kisfiún csak gégemetszés segíthetett

Gitt Vilmos másfél éve még életvidám kissrác volt, de egy súlyos betegség a jelek szerint végérvényesen az ágyhoz kötözi. A szűkös anyagi körülmények között élő bezi család olvasóink segítségét kéri.

Portálunk többször beszámolt már arról a 14 éves bezi kisfiúról, aki visszafordíthatatlan, előrehaladott stádiumú agy- és izomsorvadásban szenved.

A betegség ugyan bizonyos mértékig gyógyszerek segítségével szinten tartható, de az egykoron életvidám, eleven kissrácot állandó fekvésre kényszeríti.

Ráadásul pár hete Vilmos tüdőgyulladást kapott, s állapota annyira súlyossá vált, hogy ismét a győri kórházba került.

"A légzése annyira nehézkessé vált, hogy gyakorlatilag már alig kapott levegőt"

"Múlt héten kedden az orvosoknak nem maradt más választásuk: gégemetszést hajtottak végre a fiamon, mivel a légzése annyira nehézkessé vált, hogy gyakorlatilag már alig kapott levegőt" - mondta a kisalfold-hu-nak Vili édesanyja, Gitt Lászlóné.


A nagybeteg kisfiú, Vili mindenben számíthat édesanyja segítségére. Felvételünk a műtét előtt készült. Fotó: H. Baranyai Edina.
A nagybeteg kisfiú, Vili mindenben számíthat édesanyja segítségére. Felvételünk a műtét előtt készült. Fotó: H. Baranyai Edina.

"Szerencsére az utóbbi napokban javult kicsit a tüdőgyulladása; ha minden jól megy, akkor egy hét múlva hazavihetjük a kórházból Vilit a férjemmel" - folytatta a megtört anyuka.

Az egyébként is nélkülöző, nehéz körülmények között élő bezi családnak azonban két fontos orvosi eszközt be kellene szereznie Vilmos hazaköltöztetéséig.

Szükségük lenne egy oxigén- és pulzusmérő készülékre, amely az ujjra helyezve pillanat alatt megméri a vér oxigénszintjét és a pulzusszámot, valamint egy speciális, lábpumpás szívóeszközre.

"Az anyagi forrásaink végesek"

"Az otthonunkban fellelhető összes mozdítható értéktárgyat eladtuk már, hogy a Vili mellett tudjunk lenni a kezelések, a roppant kellemetlen kórházi vizsgálatok során.

Sajnos, az anyagi forrásaink végesek, s egyelőre nem nagyon látom, hogy ebben bármilyen pozitív változás állna be.

Abban viszont nagyon bízunk, hogy a meleg idő beköszöntével a férjem több idénymunkára el tud menni" - közölte Gitt Lászlóné, aki maga is 50 százalékos rokkantsággal él.

Ha bárki tud segíteni akárcsak jelképes összeggel a bezi családon, akkor az a 06-20/259-0232-es vagy a 96/779-502-es telefonszámon léphet velük kapcsolatba.

A bajba jutott szülők szívesen fogadnák gyógyszertárak jelentkezését is, amelyek a fiúk hazaviteléhez szükséges két eszköz beszerzésében, esetleg kölcsönadásában segítenének nekik.

Olvasóink írták

 • 12. hellboy780917 2011. április 28. 10:59
  „részvétem. rettenetes dolog ez... nyugodjék békében Vili.”
 • 11. futóbab 2011. március 08. 10:10
  „Mivel én is a szkeptikusok közé tartozom,akik előbb leellenőrzik a dolgokat,minthogy szélhámosok zsebét tömjem,felhívtam a megadott telefonszámot,/mobil/amin az anyuka jelentkezett be.Úgyhogy egyenesen ,minden szervezetet kizárva tudtam vele beszélni.A nagyon szerény,könnyeivel küszködő anyuka elmondta, első sorban anyagi támogatásra lenne szükségük a gépek beszerzése miatt,de a tartós élelmiszerek a tisztálkodási felszerelések,mosószerek, szintén könnyítenének az életvitelükön.Mivel Vili ágyban fekvő,ruhára nincs szüksége,de a pelenkának örülnének.Az anyuka nem mondta ugyan,de magán véleményem,hogy a család többi tagja szívesen fogadná a ruhaneműt.
  Bankszámlájuk szerintem nincs,de véleményem szerint eszükbe se jutott hogy alapítványnhoz forduljanak,ezért adták meg a saját telefonszámukat a Kisalföld cikkében.
  Tehát mindenki aki segíteni szeretne,az közvetlen a családnak tudja felajánlani adományát.
  Sok önzetlen ember van,aki reményeim szerint segíteni fog.Kívánok a szülőknek nagyon sok türelmet,kitartást,a kis Vilinek pedig/mivel ő már soha nem gyógyul meg/könnyebben elviselhető,kevésbé fájdalommal teli napokat kívánok.”
 • 10. mizuka 2011. március 07. 21:38
  „Minden jot és kitartást kivánok a családnak.Átérzem nehéz életük mert tizennégy éve én is ebben élek.Remélem a kisfiu ereje sokáig ki tart Minden jot.”
 • 9. igazszó 2011. március 07. 14:43
  „9. hozzászóló666 2011.03.07. 14:33
  Igazat adok neked, de gipszbe fekszek, és csupán segíteni szerettem volna igy is. Köszönöm észrevételedet, mely teljesen jogos!

  Egyébként szerintem lakásra kellene küldeni a segítséget "Vili gyógyulásához" jelöléssel. Pontos lakcimet telefonon megmondják, de ebben még a polgármesteri hivatal is tud segíteni.
  Jobbulást Vilinek!”
 • 8. hozzászóló666 2011. március 07. 14:33
  „Kedves igazszó!
  "A cikk helyesírási hibáiról már ne beszélek"
  Olvasd át jól a te cikkedet és a helyesírási hibákat jelöld pirossal. Az egész kipirosodna!
  A kisfiúnak jobbulást kívánok!”
 • 7. annobon 2011. március 07. 13:59
  „6-hoz: már bocsi nem feltétlenül a bizalmatlanság jeleként (inkább csak óvatosságból), de jó lenne, ha a Kisalföld hivatalosan közzétenné a számlaszámot. Ilyen alapon bárkiét beírhatjuk ide, ugye?”
 • 6. anya2007 2011. március 07. 13:28
  „Szívem szorul össze! Bezzeg az alkoholista hajléktalannak meg kell menteni az életet, ha kórházba kerül, nem kis költségek árán. Felfoghatatlan, hogy ezt miért nem állja az állam.”
 • 5. Karesz 2011. március 07. 10:50
  „Csatlakozom Leopoldhoz, annyi különbséggel, hogy szerintem elképzelhetetlen hogy nincs bankszámlájuk. A számlaszámot tessék már közzétenni!”
 • 4. Leopold 2011. március 07. 10:21
  „Tudom, hogy elképzelhető, hogy nincs bankszámlájuk, de ha esetleg lenne, nem tudnák itt közzétenni?”
 • 3. igazszó 2011. március 07. 09:29
  „Nagyon szomorú ez a helyzet, szívet facsaró, és sajnos nem egyedüli eset, családi sors.A nincstelenség, nélkülözés, kiszolgáltatottság megkegyetlenebbé teszi az agész ügy kimenetelét. Arról is beszélni kell, hogy a magyar ember, főleg, aki hasonló helyzetbe van, csak tán még nem itt tart, az önzetlen, akar segíteni, adni, még akkor is, ha az utolsó falatját megosztja, mert számára ismerős a nélkülözés, és pontosan átérzi a bajbajutott helyzetét.
  Senki ne nyugodjon bele abba, hogy vahol, valakinek átadja enneka családnak a segítségre szánt pénzt, mert nem kell messze menni, a segítség útját követve ld. "vörös iszap károsultak" ! Most pereskedhetnek kerítésen kivül, FEDÉL NÉLKÜL! , és rájuk eröltetik azt a veszélyes területen történő lakhatást, ahol évek múlva, és soha nem lesz lakható házuk, egészségük pedig lassan, és biztosan leépül pár év alatt, amiről senki nem akar beszélni, de tenni sem ellene! Ha megkapták volna azt a sok milliárd értékü segítséget, nemhiszem, hogy itt tartana az ügy. SOKAN HASZNOT HÚZNAK BAJBA JUTOTT SOROSKON, ÉLETEKEN, senki ne bizzon ezekbe a segítségekbe!
  Mindig akad ál szervezet, és segítő a gyüjtésbe, ne döljenek be. Sok visszaélést láttam már közpénzekkel, adományokkal kapcsolatban, és nem a szegények vitték el...nem is akárkik, de tenni ellene a korrupt összezárás miatt szinte lehetetlen!

  Tanácsom, hogy győzödjenek meg a telefonok valódiságát iletően, azokat felhívni. Ha valóban jó helyen járnak, és lehetőség van arra is, hogy közvetlenül telefonra - feltölteni pénzt- abból is tud vásárolni a család. Csak közvetlenül a családnak juttatva segítsenek, mert sok "ügyes ember van, aki erkölcstelen"!

  A cikk helyesírási hibáiról már ne beszélek, mert igénytelen, felháborító, tisztelt Kisalföld!”
 • 2. Madarász 2011. március 07. 08:34
  „Komolyan, nincs korrektor a szerkesztőségnél?

  A "másfél" után kimaradt az "éve", és nem ágyhoz kötözi, hanem köti.

  Szegény kisfiú, azt nem értem, hogy miért nem téríti ezeket az eszközöket a TB?”
 • 1. szekek 2011. március 07. 08:30
  „Nagyon sok erőt és kitartást kívánok a családnak, és mielőbbi gyógyulást a kisfiúnak.Szörnyű, hogy a nyilvánosság segítsége kell ahhoz, hogy egy gyermek megkapja a gyógyulásához szükséges feltételeket.Ez alapból kellene, hogy megadasson Neki és sok más beteg kisgyereknek.Remélem a sok milliárdos (ha egy ilyen hír egyáltalán eljut hozzájuk) lelkiismerete megszólal.Én úgy érzem, hogy egy egyszerű szegény ember, még ha egy kicsi összeggel is, de előbb nyújt segítséget.Mindenki arra gondoljon mi lenne, ha az Ő kisgyereke lenne szegény Vilmos és a családja helyében.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torkos csütörtök 2011: nézze meg a győri éttermek listáját!

Győrben és környékén 25 étterem vesz részt az idei Torkos Csütörtök akción. Ha még nem foglalt… Tovább olvasom