Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

`Az István, a király határeset`

Győr - Többen visszakérték a jegyük árát a szombati „István, a király" előadás kezdete előtt, kifogásolva, hogy nem jutottak ülőhelyhez az egyetemi csarnokban. A legtöbben mint koncertet, sokan azonban mint színházi előadást közelítették meg a rockoperát.
Több mint háromezren voltak a rockopera szombati előadásán, többen azonban még a műsor kezdete előtt visszakérték a jegy árát, mondván, nem állják végig a kétórás előadást. „Megdöbbentem, hogy háromezer forintért csak állóhelyet kapunk, elvégre ez nem egy könnyűzenei koncert, amit állva hallgat végig a közönség" – mondta az egyik csalódott jegyvásárló, aki azzal sem értett egyet, hogy a jegyeket még akkor is árusították a szervezők, amikor már minden ülőhely elfogyott. Fehér Gábor, az előadás egyik szervezője szerint ebben nincs semmi meglepő.

– Igyekeztünk minél több helyet biztosítani, a közel 1400 fix ülőhely mellett 1100 széket tettünk le, de bizonyos számú állóhelyet is szabadon kellett hagynunk. A rockopera speciális műfaj: ugyan nem koncert, de nem is színház, azaz mindenképpen határeset, ezt az is mutatja, hogy az állóhelyeket is kihasználták a nézők – mondta érdeklődésünkre a szervező, hozzátéve, hogy a helyszínen jegyet vásárlókat kivétel nélkül tájékoztatták arról, már csak állva nézhetik végig az előadást. Tény az is, hogy a jegyeken szerepel: kapunyitás hat órakor, a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. Szombaton már hat órától sorba kellett állni ahhoz, hogy valaki ülőhelyhez jusson, negyed hétkor már az összes ülőhely foglalt volt. Ekkora érdeklődésre még a szervezők sem számítottak, hiszen a rockopera gyakran vendégszerepel megyénkben. A Cseszneki Nyár rendezvénysorozatában minden évben visszatérő program, idén pedig Héderváron is bemutatták, igaz, általában csak az eredeti főszereplők egyikét sikerül felvonultatni. Győrben Varga Miklós és Vikidál Gyula is fellépett, talán ennek köszönhető, hogy a jegyek 70–80 százaléka elővételben elfogyott. A várható nézőszámot azért is nehéz volt megbecsülni, mert a társulat ragaszkodik hozzá, hogy a 11 éven aluli gyerekek ingyen nézhessék meg az előadást, ami közel 300 pluszvendéget jelentett.

A háromezer forintos jegyár egyébként megfelel annak, amennyit bármelyik nívós koncertért – mint Zoráné vagy Demjén Ferencé – kérnek, a sportcsarnokok rendhagyó adottságai miatt pedig ilyen helyszíneken ritka a helyjegyes produkció. Több szektort ugyan kérésre sem nyitottak meg a szervezők – körülbelül nyolcvan ülőhely maradt üresen –, ezek azonban annyira előnytelen helyen voltak, hogy onnan az oldaltakaráson kívül nem lehetett volna látni semmit. Pontosabban a színészek kulisszák mögötti mozgását, pihenését igen, ezt azonban a társulat kérésére sem engedhették a szervezők.

Fehér Gábortól megtudtuk azt is, a belépőjegyük árát nyolcan kérték vissza, ami elenyésző ahhoz képest, hogy több mint há-
romezren elégedetten távoztak az előadás után; a művészeket háromszor tapsolták vissza.

Olvasóink írták

 • 6. Tűzimádó 2008. március 04. 22:50
  „Kétkedéssel mentem az előadásra, mert ott voltam az eredetin.
  Nem tudtam ogyan olgják meg a színpadon.
  Meg kell vallanom sikerült meglepni, mert nagyon jó volt a szinpadra alkalmazás.
  Ami kissé nem tetszett az valóban a hangzás volt. Eltekintve, hogy az Egyetemi Csarnok valóban "érdekes" akusztikájú, sajnos a keverőpultnál állók sem voltak mindíg a helyzet magaslatán.
  A hangerő nekem kevés volt, néha "cüccögött" a cucc, néha annyi volt a MUTE, hogy nem volt élvezhető. Ez az én vájtfülemnek a hibája valszeg.
  Mindent egybevetve nekem tetszett az előadás.
  Én is láttam olyanokat, akik azt hitték, hogy foglalt helyük van. El kellett volna olvasni a belépőre írt szöveget.”
 • 5. nekem tetszett 2008. március 04. 16:54
  „én is ott voltam az előadáson és érdekes módón nekem volt helyem! aki le akart ülni az ment volna oda 6 órára! rajta volt minden a jegyen: az is, h mikor volt kapunyitás és az is, h nem helyjegy a jegy! és a teremmel sem volt semmi baj! sztem nagyon jó volt!”
 • 4. ez van 2008. március 04. 15:24
  „Az egyetemi csarnokban rendezett legeslegelső koncert óta köztudott, hogy a csarnok Győr egyik legeslegrosszabb akkusztikájával bíró terme.....
  Én csakis ezért hagytam ki az "István, a királyt".......is.
  Úgy olvasom, más miatt is jól tettem, bár nagyon szeretem a darabot.”
 • 3. ez van 2008. március 04. 15:24
  „Az egyetemi csarnokban rendezett legeslegelső koncert óta köztudott, hogy a csarnok Győr egyik legeslegrosszabb akkusztikájával bíró terme.....
  Én csakis ezért hagytam ki az "István, a királyt".......is.
  Úgy olvasom, más miatt is jól tettem, bár nagyon szeretem a darabot.”
 • 2. Bölöni Anna 2008. március 04. 12:20
  „...Milyen nívós élményekről beszélnek itt ?! Időrendi sorrendben: A ZORÁN koncerten majd megfagytunk, nagykabátban kuporogtunk, a zenészek is velünk együtt fáztak!!! Ez nem egy KABÁTDAL ez egy KABÁTKONCERT volt. Méltatlan a kiváló zenészekhez, méltatlan a közönséghez! Túléltük, meg sem fáztunk, köszönhetően néhány eü. mézespálinkának. Aztán -mivel nem vagyunk haragtartóak- jegyet vettünk az István a király-ra is. HUH, JAJ-JUJ! Borzasztó, üvöltő-csattogó pocsék hangzás, audióerőszaktétel ami ott történt. Méltatlan , lásd fent. Legnagyobb tisztelet az előadás Művészeinek!!! amit (mindvégig)állva tapsolással és ovációval nagy erőkkel demonstráltuk. Ennyit tehettünk...és még "csak" annyit, hogy megfogadtuk, zenés előadásra az Egyetemi Csarnokba többet be nem tesszük a lábunkat! Köszönjük ezeket a nívós élményeket, talán elég is volt belőle. Ui.: Jegyek nálunk, ha valamely jóérzésű szervező esetleg kárpótolni akarna...

  Anna és barátai, akik a NEM ELÉGEDETTEK”
 • 1. aTibi 2008. március 04. 09:11
  „Harács ballib módra.beetetni akit lehet.Gyomor forgató4”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos lesz a dohányzás a játszótereken is

Győr - Tovább szigoríthatják a dohányzásról szóló törvényt, a játszótereken és az aluljárókban is… Tovább olvasom