Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Az iskolák bérbe adhatók

A Balázs Béla Általános Művelődési Központ éves bevételéhez képest jelentős összeget könyvelhetett el a múlt hétvégi roma lakodalom után, amelynek otthont adott. Az iskola ebből az összegből tudja felújítani a színháztermét.
A győri közoktatási intézmények zöme bérbe adja termeit külsős rendezvényeknek: nagyrészt kiállításokat, konferenciákat, máskor bemutatókat vagy bálokat tartanak az iskolákban. A hétvégi roma esküvő, amelynek szintén egy közintézmény adott otthont, kilóg a sorból.
A győri Balázs Béla Általános Művelődési Központban nem ez volt az első, s vélhetően nem is az utolsó külsős rendezvény. Az átlagos terembérlet 7500 forint óránként, most azonban nemcsak az aulát, hanem a konyhát és több tantermet is lefoglaltak a megrendelők. Az összegről Angeli István igazgató lapunk érdeklődésére annyit árult el: az iskola éves bevételéhez képest jelentős összegről van szó, amiből fel tudják újítani a színháztermet.
A szerződést több hónappal ezelőtt kötötték, a családot a roma kisebbségi önkormányzat alelnöke, Horváth Attila képviselte. A megállapodásban a takarítási díjon túl szerepelt az okozott károk megtérítése is. Ez utóbbi kisebb tételt jelent: néhány törött tányér, pohár és szék teszi ki a listát, bár a felmérés jelenleg is tart. Az iskola igazgatója határozottan kijelentette: a szerződés nem hagyott nyitott kapukat, pontjait teljesítették, a fizetéssel ezért semmilyen problémájuk nem volt. A rendezvény egészéért a bérbevevő vállalta a felelősséget.
Arra a kérdésre, hogy ha az örömapák egyike másik gyermekét is hasonló keretek között, szintén a BBMK-ban szeretné összeadatni, az iskola ismét rendelkezésre állna-e, az igazgató azt felelte: olyan feltétellel, mint amilyen a mostani volt, nem lenne akadálya. Hozzátette azt is, már egy másik esküvői felkérésük is van.

Minden intézményvezető maga dönthet

A győri önkormányzat oktatási irodájának vezetőhelyettesétől megtudtuk: az iskolák maguk dönthetik el, milyen célra és kinek adják ki az intézményüket. Sem bejelentési, sem engedélyezési kötelezettségük nincs, ha költségvetésüket ilyen módon szeretnék kiegészíteni.

Korábban:

Roma lagzi tízmillióból (2002-08-25) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép lányok, szép nyeremények

A Beautiful Ladies of Hungary szépségverseny országos döntőjét Győrben rendezték . A győztes egy… Tovább olvasom