Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az iskola kárát a biztosító rendezi

Pénteken már el tudták helyezni a diákokat a csőtörést szenvedett győri Nádorvárosi Közoktatási Központban.

Az is kiderült, hogy a hibát a rendszerben egy áramszünet miatt keletkezett fagydugó okozta. Az iskolaigazgató elmondta, a biztosító rendezi a kárt.
A csőtörés miatt a menzás és napközis gyerekek tegnapelőtt még a Kovács Margit ÁMK-tól kaptak ebédet, mivel a konyha és az ebédlő is használhatatlan volt. (Elöntötte a víz az iskolát – Kisalföld, január 27.) Az ÁNTSZ szakemberei megvizsgálták a helyiségeket, az iskola elvégezte a fertőtlenítést és tegnap már zökkenőmentes volt az étkeztetés. A padlásról sikerült kimerni a vizet, s a falak megszáradtak annyira, hogy az órák nagy részét meg lehetett tartani.
A második emelet és az első emelet egy része még használhatatlan, ezért a „szerencsésebb" diákok természetfilmeket néztek a tornacsarnokban és a hangversenyteremben.

A helyzet tarthatatlan

Zsegora Csaba, az iskola igazgatója elmondta: a biztosító rendezi a kárt, amelyet egyelőre még mindig csak becsülni lehet, de elképzelhető, hogy a másfél-két millió forintot is eléri. Az elektromos rendszer állapota rosszabb, mint gondolták, érzékeltetésképpen elég annyi: a szerelők a lámpatestekből öntötték ki a vizet, ami a villanyvezetékeken folyt végig.
A padláson járva azt is megállapították a szakemberek, hogy a jég egy másik leállásnál is szétvetette a vízvezeték T elemét, de ott csak szivárgásokat okozott a repedés. A helyzet természetesen tarthatatlan. Mint megtudtuk: az Inszol ígéretet tett arra, hogy elvégzi a vezeték újraszigetelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr lobbizik a Dunacenterért

A győri önkormányzat a minisztériumnál lobbizik azért, hogy a Gardénia területén nagyobb bevásárlóközpont épülhessen, mondván, hogy ne legyen elhanyagolt a terület. A befektető szerint veszélybe kerülhet a beruházás, ha nem változtatnak a beépítési százalékon. Így ugyanis kisebb lesz az eladótér az elképzeltnél és csökken a létesítmény vonzereje és bevétele. Tovább olvasom