Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Az iskola és a hegysor elsőséget élvez Tápon

Ugyan csak két éve él Tápon, mégis aktívan bekapcsolódott a település életébe: írásait már ismerik a nyugdíjasok, tagja a Rozmaring népdalkörnek, s az idei választáson polgármesternek választották. A versenyszférából érkező Farkas Szilvia a község első női vezetője.

A kétmilliós fővárosból csöppent a csöndbe, párja szülőfalujába, ahová nagyon rövid idő múltán úgy érezte: hazaérkezett. Gyorsan ismerőse lett a fél falu, amely szépségével és csendességével új fejezetet nyitott a már ide születő kisfia és családja életében. Ez a rövidke idő pedig épp elég volt ahhoz, hogy rájöjjön: tenni szeretne az itt élő családokért – ezért is indult a polgármesterségi tisztségért és mindjárt nyert is.

Farkas Szilvia, Táp első női vezetője
Farkas Szilvia, Táp első női vezetője.

– Térségi menedzsment szakon végeztem, marketingvezetői múltammal hozzászoktam a feszített élettempóhoz – vallja Farkas Szilvia, aki munkája egyik alappillérének tartja a hiteles és állandó kommunikációt mind az itt élők, mind pedig a környező települések felé. – A hegysor, a kovácsműhely rendkívüli értékkel bír, ezek fejlesztésére kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani a következő években. Kevés lehetőség nyílt eddig a pályázásra, úgy vélem, meg kell találnunk azokat a csatornákat, amelyekkel – hollókői mintára – népszerűbbé válhat a tápi hegysor, a környék. Ez ügyben szponzorok, cégek bevonására is gondoltunk.

Farkas Szilvia, Táp első női vezetője szerint – hollókői mintára – népszerűbbé válhat a tápi hegysor.
Farkas Szilvia, Táp első női vezetője szerint – hollókői mintára – népszerűbbé válhat a tápi hegysor.

A kopogtatócédulák leadása előtt közvetlenül az egyik képviselőjelölt visszalépett, ezért új polgármestere ugyan van, ám képviselő-testülete nincs a községnek. Az új választásokat december 5-re írták ki a faluban. Farkas Szilvia addig a régi testület tagjainak munkájára számíthat.

– Az iskola megtartása, a kistérségben betöltött szerepe rendkívüli anyagi terhekkel jár, ám bízom benne, hogy törekvésünk nem hiábavaló, hiszen az intézmény kulturális programjaival, értékeivel és a helyi nyugdíjasklub működésével a település lelke – véli a polgármester. – Ugyanakkor az összefogás lehetősége is adott: a tarjánpusztaiakkal, a nyalkaiakkal ezekben a napokban szerveztünk gyűjtést, s ebből Táp apraja-nagyja is kivette a részét. Az adományokat a héten juttattuk el a devecseri plébániára, valamint a kolontári polgármesteri hivatalba az iszapkárosultak javára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őseink nyomán - Kiállítás a Petőfi Sándor Művelődési Házban

Aradi Katalin selyemfestő, nemezkészítő, művészetterapeuta vagyok. Nyolc évvel ezelőtt kezdtem… Tovább olvasom