Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Az irodavezető ezüstkeresztje

Tizennégy évnyi irodavezetői és több mint két évtizednyi pedagógusi és iskolaigazgatói pályája elismeréséül Mádl Ferenc köztársasági elnök látta el kézjegyével azt a kitüntetést, amit a minap Olaszi Imre, a győri polgármesteri hivatal oktatási irodájának nyugdíjba vonuló vezetője vett át.
A Magyar Köztársaság ezüst érdemkeresztje annyiban váratlanul érte a díjazottat, hogy az ünnepségre meghívták, de a pontos okkal, azaz a kitüntetés hírével csak a Belügyminisztériumban szembesült. Szerényen jegyzi hát meg, hogy az elismerés nem szólhat másról, mint az elmúlt évek, évtizedek munkájáról és arról a támogatásról, amit közvetlen munkatársaitól kapott.

Olaszi Imre 1991-ig a kapuvári 404-es Ipari Szakmunkásképző Intézetben volt oktató, onnan került a győri önkormányzat oktatási irodájának élére.

– Az oktatási iroda vezetését nagy kihívásnak tartottam, pályázat útján kerültem ide. Kezdetben a közművelődés, a sport és az oktatás tartozott hozzám, közel száz intézménnyel – sorolta Olaszi Imre. – Kilencvenháromtól csak az oktatás színvonaláért, több mint hetven intézmény zökkenőmentes működtetéséért feleltem a munkatársaimmal együtt. Ebben nagyon sok minden szépség volt, hiszen emberekkel, gyerekekkel foglalkoztunk, ilyen módon pedig egy kicsit a jövőt építettük.
Olaszi Imre irodavezetőként és úgymond civilként is annak örült leginkább, ha valami új létesült, új szakmák, programok beindításánál bábáskodhatott. A folyamatos gyereklétszám-csökkenésből adódó problémák nem éppen szívderítőek, ám ezeken a feladatokon is úrrá kellett lennie, minden pedagógus, óvónő és dajka esetében a lehető legoptimálisabb döntést kellett meghoznia.

– Nyugodt szívvel adom át a terepet – mondta búcsúzóban Olaszi Imre –, ősztől megyek nyugdíjba, jelenleg a szabadságomat töltöm. Megtisztelőnek tartom, hogy gondoltak rám, de ez a kitüntetés azoknak a munkatársaimnak is szól, akikkel évekig együtt dolgoztam. Idén nyáron hosszabb idő után először nyaraltunk megint együtt a családdal, hiszen évekig csupán 1–1 hétre tudtam szabadságra menni a nyáron. Horvátország és Albánia tájain barangoltunk, jólesett, ránk fért a pihenés.
„ A kiegyensúlyozottság, a kiszámíthatóság mellett az emberközpontúság vezérelt. Mindig a nyílt megbeszélést tartottam szem előtt akkor is, amikor határozott, egyeseknek talán fájó döntést kellett meghozni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronz érdemkereszt a megyei roma elnöknek

A köztársasági elnök aláírásával a Magyar Köztársaság Polgári Tagozat bronz érdemkeresztjét vehette… Tovább olvasom