Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Az ipartestületek a szakképzésért

Hancz István, az Iposz megyei vezetője tájékoztatta lapunkat, hogy az ipartestületek felajánlották segítségüket Győr önkormányzatának hiányszakmák népszerűsítését célzó kezdeményezéséhez a Zánka Kht.
Szakképzési Szolgáltató Centrummal való együttműködésben. A szervezet tagjai szakmai nyílt nap keretében megnyitják műhelyeiket a pályaválasztás előtt álló általános iskolás végzősök és szüleik részére, hogy a fiatalok az egyes szakmákkal megismerkedhessenek, a mesterségekbe betekintést nyerjenek. A Mosonmagyaróvári Ipartestület december 2-án 17 órától, a Győr és Vidéke Ipartestület december 3-án 17 órától, a Csorna és Környéke Ipartestület december 4-én 17 órától várja az érdeklődő fiatalokat és szüleiket előadásra. Helyszín: a területi ipartestületek székházai.

Hancz István
Hancz István

Az ipartestülethez érkezett visszajelzések alapján 435 nyolcadik osztályos tanuló kíván szakmát tanulni az elkövetkezendő években. Közülük azok, akik kitöltik az ipartestület történetéről szóló kérdéssorozatot és visszaküldik a Győri Ipartestületnek, nyereménysorsoláson vesznek részt. A legjobb eredményt elérő tanulók között az ipartestület 5 darab 5 ezer forint értékű ajándékutalványt sorsol ki, Győr önkormányzata 2 kerékpárt ajánlott fel.

A Győri Ipartestület vezetői célul tűzték ki, hogy a szakmák tanulásának támogatásával a fizikai munkát ismét megbecsüljék, s a szakmunkáspálya választása ne kényszer legyen a rosszabb eredményű tanulóknak, hanem biztos és elismert megélhetési forrás, s egyben alkotási lehetőség az ügyes kezű, kreatív fiataloknak. A kérdéssorozat a www.gyoriipartestulet.hu honlapról tölthető le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaadnák a vasárnapot

Győr - A Kereszténydemokrata Néppárt szervezésében szombaton délelőtt 10 órától a Richter Teremben… Tovább olvasom