Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Az intézményvezetők kinevezéséről

Győr - Kun András önkormányzati képviselő, majd az MSZP Győr városi elnöksége adott ki különböző nyilatkozatokat a győri közgyűlés július 5-én elfogadott közoktatási intézményvezetők kinevezése kapcsán.
Mindezekre Ottófi Rudolf alpolgármester reagált szerkesztőségünknek küldött, Hitelesen a közoktatási intézményvezetők kinevezéséről című írásában:

„Az intézményvezetők kinevezési eljárása során az önkormányzat valamennyi jogi és szakmai előírást betartotta, a pályázati eljárások során beszerezte mindazon fórumok véleményeit, melyeket a jogszabályok előírnak és ezen véleményekhez az esetek többségében igazodott a közgyűlés határozata.

Az intézményvezetői döntések szakmai megalapozottságát a közoktatási törvényben, kormányrendeletben és szakminiszteri rendeletben meghatározott szakmai követelmények pályázó részéről történő teljesítése biztosítja. Ezen szakmai követelményeknek valamennyi kinevezett intézményvezető megfelelt.

A közgyűlés nem azért rendelt el az intézményvezetők kinevezésének tárgyalásakor zárt ülést, mert fél a nyilvánosságtól, hanem mert ezt részére az önkormányzati törvény kötelezően előírja akkor, ha a hatáskörébe tartozó kinevezés alkalmával akárcsak egyetlen jelölt nem egyezik bele a nyilvános ülés tartásába. Jelen esetben ez a körülmény mindegyik intézményvezető kinevezési eljárása során fennállt.
Az önkormányzat a 2007. július 5-i zárt ülést követően azonnal mindazokat az információkat kiadta a nyilvánosságnak, amelyeket a törvény értelmében kiadhatott."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral biztonságért, barátságért

Győrszentiván - A nemrég megalakult MiNők Győrszentiván Egyesület szombaton tartotta első… Tovább olvasom