Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Az imádság mélységei

A pannonhalmi bencés közösség a héten tartotta lelkigyakorlatát, amelyet idén André Louf trappista apát vezetett. A Szent Márton-hegyi együttlét témája az imádság volt.
Pannonhalmi bencés apátság
A hagyományos lelkigyakorlatra az ország különböző rendházaiból – Győrből, Tihanyból, Budapestről, Bakonybélből – és plébániákról is érkeztek bencés szerzetesek. Érdeklődésünkre Binzberger Ákos atya elmondta: „különös ajándék"-nak tartja a közösség, hogy a lelkigyakorlatot André Louf vezette. A Franciaországból érkezett trappista apát könyvei, a Bennünk a lélek imádkozik, valamint a Bencés Kiadó Lelkiségi sorozatában megjelent Alázat és engedelmesség című ismertek a magyar hívők előtt. A lelkigyakorlat témája az imádság volt, mert „a szerzetes csak az imádságban azonosul tökéletesen önmagával. Benne lesz emberekért élő emberré, Istennek élő emberré, az emberek nevében élő, Isten színe előtt élő emberré."

– Kíváncsiság és szomjúság volt bennünk, hogy az apát úr segítségével együtt átélhessük az ima mélységeit. Kincset vártunk és kaptunk, ami tettre mozdítja közösségünket – vélekedett Ákos atya, aki hangsúlyozta, hogy az elmúlt napokban valóban az „egyedül lényeges" dolgokról hallottak. A lelki élet mélységeiről, a regula tanításairól, az evangéliumi gondolatokról. Vagyis arról, hogy mindezek segítségével „miként lehet Jézus nyomába szegődni, aki átélte gyengeségét, az Atya erejét és a húsvéti feltámadást". Ákos atya véleménye szerint ezt tette hitelessé, bátorító erővé a trappista apát.
– Egy élet hitelessége van gondolatai és szavai mögött. Ennek élményével vagyunk most, s ha majd a „Tábor hegyéről" lejőve Isten segítségével próbálunk újra a szürke hétköznapokban továbbindulni, az őáltala adott „ajándék" erősít, gazdagít bennünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heves szülői tiltakozás

Két megszüntetésre ítélt győri középiskolában, a Rejtőben és a Petzben tartottak tegnap rendkívüli… Tovább olvasom