Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Az illeték majd’ felét megyénkben fizették

Nyugat-Dunántúl - Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságán tavaly az illetékbevételek összege 14.737 millió forint volt, amely 1590 millió forinttal (12,1 százalék) több, mint az azt megelőző évben. A befolyt összegnek 44,9 százaléka Győr-Moson-Sopron megyében keletkezett, ahol tavaly az illetékbevételek összege 6568 millió forint volt, amely 10,3 százalékkal (613 millió forint) haladta meg a 2007. évit.
Átlagosan a beszedett illetékbevételek 84,5 százaléka vagyonátruházásból (visszterhes, öröklési, ajándékozási illeték) származott, 14,3 százaléka a gépjármű-illeték számlákra teljesített befizetésekből, 1,2 százaléka pedig az eljárási (bírósági, felügyeleti, államigazgatási) illetékszámlákra teljesített befizetésekből. Győr-Moson-Sopronban tavaly a két legkiemelkedőbb összegű tételt júniusban fizették meg. Mindkét befizetés visszterhes vagyonátruházásból származott, 156 millió, valamint 100 millió forint értékben.

A törvény szerint a befolyt és beszedett illetékbevételeket megosztják a központi költségvetés, a megyei önkormányzatok és a megyei jogú városok önkormányzatai között.

A régió önkormányzatait megillető illetékbevételek összege tavaly 8900 millió forint volt, amely 1263 millió forinttal (16,5 százalékkal) haladta meg a 2007-es bevételt. Az illetékbevételek 65,9 százaléka a megyei, 34,1 százaléka a megyei jogú városok önkormányzatait illette meg.

Olvasóink írták

  • 1. VJack 2009. május 14. 23:06
    „Micsoda teljesítmény! Le a kalappal, nem semmi. Az adóhivatal azért tud valamit...

    Nem csak az adórendszert kellene megreformálni, hanem a közszférát, és a pályázatokon és egyébhelyeken semmire elfolyó pénzekre kellene jobban figyelni. De ez esélytelen egy olyan kormánynál, aminek a - gyakorlatilag senki által meg nem választott - vezetője off-shore cégekbe tolja a pénzét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Maestro visszatért

Győr - Kis híján megtelt szerdán a győri Richter Terem. Pedig csak próbát tartott a Győri… Tovább olvasom