Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Az igazgatóság javasolja: ne fizessen osztalékot a Rába

A Rába Nyrt. igazgatósága nem javasolja osztalék kifizetését a társaság április 17-ére meghirdetett éves közgyűlésének.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán nyilvánosságra hozott javaslat szerint a Rába a magyar számviteli törvény szerint 19,862 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 370,911 millió forintos mérleg szerinti eredménnyel zárta a 2013-as évet.

Míg a nemzetközi számviteli standardok szerint összeállított konszolidált éves beszámolóban 33,130 milliárd forintos mérlegfőösszeg és 2,669 milliárd forintos tárgyévi átfogó eredmény szerepel.

A tavalyi évről készült gyorsjelentés közlésekor a cég közleménye kiemelte: a Rába valamennyi eredménysoron felülmúlta a bázisidőszak eredményeit, sőt, a bővülés az iparági átlagot tekintve is jelentős volt.

Az erős gazdálkodási mutatók azt jelzik, hogy a vevőfókuszú termékfejlesztések szigorú költséggazdálkodással párosulva szilárd alapot teremtenek a tartósan jó teljesítménynek a társaságnál.

A közlemény idézi Pintér Istvánt, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, aki elmondta: a jelentősen javuló üzemi eredmény, az erős működőtőke-kontroll és a fókuszált beruházások kimagasló, 4,5 milliárdos cash flow termelést eredményeztek, megteremtve ezáltal a hitelállomány további, jelentős csökkentésének lehetőségét.

"Az előttünk álló időszak egyik legfontosabb célja, hogy az aktív üzletfejlesztésre összpontosítva stabilizáljuk eredményeinket, és megteremtsük a további növekedés alapjait fogalmazott a cég vezetője.

A cég papírjai a BÉT Prémium kategóriájában forognak, szerdán 0,55 százalékos gyengülés után, 1258 forinton zárták a kereskedést, az elmúlt egy évben a legmagasabb áruk 1430, a legalacsonyabb 830 forint volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tantárgy lehet a munkavállalói ismeretek

„A munkáért" elnevezésű projekt megvalósítására 1,6 milliárd forintot nyert a Liga… Tovább olvasom