Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Az ifjúság nevelésének letéteményesei

Pedagógusait ünnepelte pénteken Győr. A megyei jogú város önkormányzata a városháza dísztermében köszöntötte a Győrött dolgozó, mintegy négyezer pedagógus képviselőit.
Tanítványaik számára a vizsga, a megméretés ideje a mostani, tanítóik, tanáraik, a pedagógusok és segítői számára a köszöntésük ideje jött el. A gyönyörű hivatás képviselőit a nemzet napszámosaiként is szokták említeni, előttük tisztelgett tegnap a megyei jogú város önkormányzata. A városháza dísztermében Balogh József polgármester köszöntötte a megjelenteket és egyúttal valamennyi Győrött dolgozó pedagógust és segítőjét.

A polgármesteri köszöntőt követően a Móra általános iskola tanulói adtak műsort, majd kitüntetéseket adtak át. Győr Oktatásügyéért-díjat kapott Görözdi Attila, a Szent-Györgyi-iskola igazgatóhelyettese, Liziczay Sándorné, a Szabadhegyi Közoktatási Központ igazgatóhelyettese, dr. Szilágyi György, a felnőttek középiskolájának igazgatója.

Győr Sportjáért-díjat vehetett át Herman Zita, a Radó-iskola tanára, Pirk János, a Pálffy-iskola tanára. Győr jubileumi ezüstérmét vehette át Baksa Kálmán, a Krúdy-gimnázium igazgatója, Benyáts Lajosné, a Liszt Ferenc Zeneiskola gazdasági ügyintézője, dr. Csetényi Istvánné, a Fekete-iskola vezetője, Ladocsi Flórián, a Veres Péter-iskola igazgatója, Szili Margit, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója, Szük Ödönné, a Szövetség Úti Óvoda vezetője és Wernerné Csordás Éva, a Szabadhegyi Közoktatási Központ igazgatója. Péterfy-díjban részesült Varga Jánosné, a Szövetség Úti Óvoda vezetőhelyettese, Horváth Tamásné, a Gárdonyi-iskola igazgatóhelyettese, Ruskó Lászlóné, a Kovács Margit ÁMK munkaközösség-vezetője, Varga Lajos, a Gyárvárosi Általános Iskola tanítója, Varga Mária, a Kölcsey-iskola igazgatóhelyettese, Bertalan Lászlóné, a Móra-iskola igazgatóhel yettese, Csáki Katalin, a Krúdy-iskola tanára, Lázár Györgyné, a Bercsényi-iskola tanára, Molnárné Svikruha Márta, a Richter-iskola tanára és Tóth Károlyné, a Kossuth-leánykollégium nevelőtanára.

A kitüntetettek közül a Kisalföld két Péterfy-díjban részesültet kérdezett. Nagy Klára négy évtizede tanítja zongorázni a győri gyerekeket, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatóhelyettese. Tanítványai rendre sikerrel szerepeltek országos versenyeken, zenetanárok, pedagógusok kerültek ki a keze alól. Gyönyörű pálya volt – mondta már azért múlt időben, mert zenepedagógusi pályáján a mostani az utolsó esztendő. Tőke Péter a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ tanára. Tizenöt könyve jelent meg. Sokat tett a vizuális kultúra oktatásfejlesztésének érdekében, segédkönyvet készített a vizuális oktatáshoz kis- és nagydiákok számára. Lélekben mindig pedagógus volt, akkor is, amikor könyvein dolgozott – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A XIV. Győri Általános Vásár programja

300 kiállító, több mint 1000 termékkel a lakberendezéstől az informatikáig, színpadi műsorok… Tovább olvasom