Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Az ExperiDance-szel nyit a Győri Tavaszi Fesztivál

A ExperiDance Tánctársulat Ezeregyév című előadásával nyílik meg az idei Győri Tavaszi Fesztivál, új helyszínen, a Győri Nemzeti Színházban – hangzott el az eseményről tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Fekete Dávid alpolgármester kifejtette: a március 15-től és április 3-ig tartó rendezvénysorozatra 8 millió forintot költ a győri önkormányzat.

Serfőzőné Tóth Andrea, a Győri Művészi és Fesztiválközpont igazgatója a legfontosabb, legérdekesebb programok közé egyebek mellett a Budapest Táncszínház Pinokkió című előadását (március 20., Bartók Béla Megyei Művelődési Központ), Keresztes Ildikó koncertjét (március 21., Richter-terem), a hímes tojás napját (március 22., Gyermekek Háza), a szintén gyermekeknek szóló Hangszercsodák című programot (március 22., Zichy-palota), a 25 éves Műhely folyóirat ünnepét (március 26., Zichy-palota) sorolta. A szakember hozzátette: ara törekedtek, hogy fesztivál összművészeti jellegű legyen.

A sajtótájékoztatón részt vett Pottyondy Nóra, a Győri Nemzeti Színház kulturális menedzsere, a mostani ugyanis az első alkalom, hogy a teátrum is bekapcsolódott a szervezésbe. Ő többek között elmondta, hogy a fesztivál ideje alatt mutatják be a Mozart Varázsfuvola című operáját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványos panorámakép a szinte teljesen kész győri Dunakapu térről

Az utolsó simítások, egy trafóbeszerelés és a próbaüzemek vannak hátra, hogy elkészüljön a győri… Tovább olvasom