Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Az evázók régiónkban többet fizettek 2008-ban

Nyugat-Dunántúl - Az adófizetési kötelezettségek felét a Győr-Moson-Sopron megyei adóalanyoknak kellett teljesíteniük.

A tavalyi évre vonatkozóan régiónkban 8442 evázó, egyszerűsített vállalkozói adózás szabályai alá tartozó adóalany nyújtott be adóbevallást régiónkban. A társas vállalkozások súlya tovább nőtt, részarányuk csaknem 40 százalékos. Az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának tájékoztatása szerint az evás adóalanyok több mint fele Győr-Moson-Sopron megyében működik. A régióban az evázók összesen 52,5 milliárd forint árbevételt szereztek, 4,8 százalékkal többet, mint 2007ben.

A realizált bevételekhez az egyéni vállalkozók 46 százalékban, a társas vállalkozások 54 százalékban járultak hozzá. Az adózók 58 százaléka az 5 millió forint alatti, 20 százaléka 5–10 millió forint közötti, 15,5 százaléka 10–20 millió forint közötti és 6,5 százaléka 20 millió forint feletti éves bevételre tett szert. Továbbra is jellemző, hogy eva szerinti adózást jellemzően az alacsony költséghányadú tevékenységet végzők választják, ebből következően az adózók 58 százaléka az ingatlanügyletek, a gazdasági szolgáltatás területén működnek és ők realizálják a bevételek 63 százalékát.

Bevételeik után az adózóknak 13,1 milliárd forint evafizetési kötelezettségük keletkezett, 4,8 százalékkal több, mint az előző évben. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatásuk küldetés is egyben az értelmileg sérültek iránt

Gyógypedagógusokat, nevelőket és szponzorokat látott vendégül az elmúlt hétvégén az Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesülete. Tovább olvasom