Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Az év végéig még 105 parkoló

Győr - A végleges használatbavételi engedélyhez még 105 parkolót kell építenie a Dunapart Rezidenciának, amelyet a beruházó igyekszik az év végéig teljesíteni. A terveket azonban befolyásolhatja, hogy az állami kezelésben lévő Széchenyi hidat várhatóan felújítják – a parkolókat pedig a híd alatti részen tervezték.
Emléktábla-avatásra invitálták a sajtót tegnap a Dunapart Rezidenciához, az ünnepség után azonban gyakorlati kérdésekről is szó esett. Kezdjük ezekkel: ismert, hogy a Dunapart Rezidencia jelenleg ideiglenes használatbavételi engedéllyel rendelkezik, amelyet elsősorban parkolók létesítése (illetve az azokra letett garancia) fejében kapott meg az év elején. A parkolók megépítését három körre ütemezték, ebből mostanáig kettőt teljesített a beruházó – zárt, illetve nyitott parkolóhelyeket alakított ki a Széchenyi híd alatt.

A híd alatt már elkészült, illetve hamarosan megépítendő parkolók a jövőnek szólnak – mondta a beruházó. Most még nem nagyon használják a rezidencia lakói, de később szükség lehet rájuk, ha beindul az
A híd alatt már elkészült, illetve hamarosan megépítendő parkolók a jövőnek szólnak – mondta a beruházó. Most még nem nagyon használják a rezidencia lakói, de később szükség lehet rájuk.
Fotók: H. B.E, B.A.


A várossal kötött megállapodás értelmében a végleges engedélyhez további 105 parkolót kell még építenie, amelyet szintén a híd alatti részre terveztek. A kérdés az, hogy ezek parkolóházban épülnek-e meg (korábban erről volt szó), vagy sem. A híd kezelője – a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ – a napokban válaszolt a Dunapart Rezidencia Kft.-nek: a Széchenyi hidat valóban fel kívánják újítani, akkor pedig lehet, hogy kétszintes épületet nem lehet felhúzni alá. „Mi úgy terveztük, hogy a parkolókat 2008. december 31-ig, az eredeti határidőig biztosítani tudjuk.

Hogy a hídfelújítás miatt kell-e változtatni a terveken, eldől.
Építési engedéllyel rendelkezünk, a munkák megkezdése viszont most már nem tőlünk függ" – mondta a beruházó. Kérdésünkre, hogy egy szinten elfér-e a 105 parkoló a híd alatt, igen volt a válasz. (A várossal kötött megállapodás nem teszi kötelezővé a parkolóházat, csak a 105 hely megépítését.)

Győr képviseletében Somogyi Tivadar alpolgármester volt jelen a rendezvényen, aki – a városrész önkormányzati képviselőjeként is – hozzátette: a korábbi gondok (Lásd ezelőtt: Viharfelhők a rezidencia felett – Kisalföld, 2007. június 26.) megoldódni látszódnak, az önkormányzat úgy értékeli, hogy a beruházó tartja magát a megállapodáshoz s a parkolásra vállalt kritériumokat teljesíti. A város a maga részéről kétszer negyvenmillió forinttal, illetve egy érintett ingatlanrész megszerzésével járul hozzá ahhoz, hogy a szintén ígért Duna-part korzó kiépülhessen. Ez utóbbinak idén őszre tervezték az átadását, de most úgy látszik, ez jövő tavaszra csúszik.

Az emléktáblát dr. Jakab Tamás és Simon Tivadar leplezte le.
Az emléktáblát dr. Jakab Tamás és Somogyi Tivadar leplezte le.

Végül az ünnepségről: a rezidencia falán tegnap leleplezett tábla az elevátorra emlékezteti a győrieket, valamint azokra az emberekre – tette hozzá az alpolgármester –, akik Győr gazdagságát és gazdaságát megalapozták.

Olvasóink írták

  • 2. sdsd 2008. szeptember 25. 09:03
    „Az utat mikor kívánják felújítani előtte? Van egy ultramodern ház előtte egy lebombázott úttal. :) Egyébként látott már valaki híd alatt parkolóházat? Mert én még nem.”
  • 1. győri nagyi 2008. szeptember 25. 07:57
    „Ügyes ez a Jakab Tamás! Kifogja a szelet a vitorlából azzal, hogy a Somogyit hívja meg avatni. Ügyes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október 1-jétől kötelező az ebbiléta

Győr - A győri polgármesteri hivatal lapunknak küldött közleményében arra hívja fel a kutyatartók… Tovább olvasom