Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Az év üzlete a garázsvásárlás?

Győrben is emelkednek a tarifák, igaz, a kisalföldi megyeszékhelyen egyelőre jóval kevesebb pénzt kérnek egy-egy garázsért, mint Miskolcon vagy Szegeden. Szavazás.

"A garázs és a parkolóhely lehet az idei év egyik slágere az ingatlanpiacon. Egy jó vétellel évi 7-8 százalékos hozam is elérhető" - derül ki egy friss elemzésből.

"A garázshelyek befektetési célú vásárlásának nagy előnye, hogy jóval olcsóbban lehet hozzájuk jutni a lakóingatlanokhoz képest, az árukhoz viszonyítva azonban arányaiban magasabb összegért lehet kiadni őket.

Emellett számos folyamat abba az irányba hat, ami a garázshelyek árának, illetve bérleti díjának további emelkedését valószínűsíti" – magyarázta Valkó Dávid, ingatlanpiaci vezető elemző.Bár az üzlet elsősorban a fővárosban virágzik - Budapesten akár 2,8-2,9 millió forintot is el lehet kérni jelenleg egy-egy új építésű, frekventált helyen fekvő garázsért -, de Győr-Moson-Sopron megyében is szépen emelkedik a garázsok ára.

Jelenleg Győrben 1,3 millió forint a garázsok átlagos ára, s ezzel a megyeszékhelyek közötti rangsorban a középmezőnyben áll a Kisalföld fővárosa.

Csak viszonyításképp: 2012-ben és 2013-ban a megyeszékhelyek közül Debrecenben és Szegeden volt a legtöbb garázsértékesítés.

A szóban forgó két nagyvárosban 1,6 millió forint volt az átlagár, míg a legmagasabb áron, átlagosan 1,7 millió forintért, Miskolcon keltek el a parkolóhelyek.
hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme, a jövő megyei szakma "sztárjai"!

Szép sikereket értek el a megyei szakmát tanuló fiatalok a 7. Szakma Sztár Fesztivál. Íme, a legjobbak, akik pár év múlva kiváló "szakiként" hívhatnak gond vagy felújítás idején. Tovább olvasom