Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Az év festője legközelebb Buddhát rajzol - videó, fotók

A kunszigeti Mészáros Ádám rajzolt már gyerekfalat a makói Hagymatikum Fürdőben is, mely Makovecz Imre utolsó munkája.


"Az egyik nagy festékgyártó cég szponzorálta `Az év festője´ versenyt. A négytagú zsűri a falfestmények kidolgozását, színharmóniáját egyaránt vizsgálta.

Két falfestménnyel neveztem a megmérettetésre: az egyiken oroszláncsaládot ábrázoltam a megrendelő kérésére, míg a másikon afrikai tájon sétáló elefántot.

Nagy örömömre több tucatnyi nevező közül végül az én munkáimat ítélték a legjobbnak" – kezdte a kisalfold-hu-nak a kunszigeti Mészáros Ádám.

A díjhoz nem csupán elismerő oklevél járt "Az év festőjének", hanem 700-800 ezer forintban munkaeszközök is.


Videó: Cseh Róbert


"4-5 négyzetméteres falfestményt körülbelül öt nap alatt festek meg. Különösen kedves emlék számomra, hogy a makói Hagymatikum Fürdőbe is meghívást kaptam tavaly, ahol arra kértek fel, hogy gyerekrajzokat készítsek egy öttagú csapat tagjaként.

A fürdő a világhírű építész, Makovecz Imre utolsó munkája volt: különösen jó érzés volt itt dolgozni" – folytatta a húszas évei elején járó fiatal festő.

"Öt éve dolgozom festőként, Ausztriában dolgozom alkalmazottként. Terveim szerint hamarosan a sajátlábamra tudok állni, s kizárólag azzal foglalkozhatok, amit a legjobban szeretek a munkában: a falfestészettel.

Szerencsére erre minden esélyem megvan, a megrendelések egymásután érkeznek, legközelebb egy osztrák férfi kérésére Buddhát fogom ábrázolni a házában" – zárta szavait Mészáros Ádám.


Az év kunszigeti festője legközelebb Buddhát rajzol

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri bulihétvége rengeteg sok képpel elmesélve

Fotósaink ezúttal is jópár győri szórakozóhelyet felkerestek a hétvégén. Nézze meg galériáinkat! Tovább olvasom