Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 23°C | 33°C Még több cikk.

Az ETO szálloda 250 millió forint támogatást kapott

Győr - Az ETO stadion mellett egy sportrehabilitációs központ, valamint egy csúcsszintű technológiával felszerelt, 6 szintes négycsillagos konferencia hotel épülhet meg hamarosan, melybe 98 szobát és 5 apartmant terveztek. A 1,36 milliárd forintos projekt 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a napokban.A hotelben több, összesen akár ezer fő befogadására is alkalmas rendezvénytermek lesznek, melyek alapterülete az igényeknek megfelelően mobilan változtatható. A szálloda vendégei részére külön parkoló áll rendelkezésre.

A hotel a stadion, valamint a futball és kézilabda-edző központ közelsége miatt kiválóan alkalmas lesz hazai és külföldi csapatok edzőtáborozására, sportrehabilitációs része pedig sérült sportolók kezelésére.

Az ETO szálloda része lesz az ETO Parknak, mint Magyarország első multifunkciós központjának, közel az M1-es autópálya városi bevezetőjéhez.

Az ETO Park sport-bevásárló központ szállodájában különleges fekvésének köszönhetően a vendégek számára számos szolgáltatás könnyen elérhetővé válik.

Ez a projekt most az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjából 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

A beruházás összköltége 1,36 milliárd forint, vagyis a támogatás a beruházás 8,7 százalékát teszi ki.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. 1olvasó 2009. április 14. 15:30
  „Szerintem az ETO Park csak nyeli a pénzt, de igazán nem történik semmi. Már a sokadik beígért nyitási időponton is túl vagyunk. Engem is bosszant, irritál, hogy ilyenekre jut pénz - na meg a Nyugdíjasok Játszóterére!!!!- de a vállalkozók pályázatait elutasítják, ne hogy meg tudjon élni valahogy. Mivel nincs most elég munkahely, teremtene a szerencsétlen ember magának, de nem támogatja, nem segíti senki sem. De a lényeg, hogy a Kutya Wellness is nyert pályázatot, mert az baromi fontos!”
 • 27. D.O.N. 2009. április 07. 06:35
  „Hedon!
  Valóban gond van a társadalomba beilleszkedni képtelenekkel, de egy felnőtt ország tudja kezelni a dolgot. Mi csak a sz@rt pofozgatjuk évek óta, de már ez is több, mint volt azelőtt, mikor csak nézegettük... Persze nem jobb.
  A baj valóban az, hogy fél mindenki attól, hogy hozzányúljon a kérdéshez. Pedig a képlet egyszerű: azt, aki nem képes beilleszkedni a társadalomba, azt ki kell közösíteni, mert hátráltatja a közösséget. Durván hangzik? Elismerem. De ne a hétköznapi gyűlöletet keresse mindenki a előbbiekben. Mert esélyt kaptak már eleget. Nem mondhatják, hogy nem áldoztunk rájuk milliárdokat, ne mondják, hogy nem kaptak száz újabb esélyt a beilleszkedésre. Ne mondják, hogy nem volt meg minden esélyük, s hogy nem tettünk ezer első lépést.

  De ez nem tartozik a témához:)”
 • 26. Hedon 2009. április 06. 14:36
  „#25

  Ahhoz, hogy Győr egyik legszebb részén vagyis Újvárosban érdemes legyen fejleszteni ahhoz először
  "el kell költöztetni" a Kossuth utcai járdán üldögélő fotelos polgárokat. Csak hogy ezt a politikai pártok nem merik felválalni. Ma ha valaki kimondja azt a szót , hogy cigánybűnözés Őt még aznap felfüggesztik állásából (Miskolc rkp. ) vagy nyilatkozatának visszavonására kényszerítik (Szabó Máté).
  Így aztán az Kossuth utcai "rehabilitáció" és az olajgyár helyére tervezett projektek mind-mind elbuknak. Lásd "bercsényi passage" kong az ürességtől. ha pedig nem őriztetik egy év alatt szét fogják lopni és hordani.”
 • 25. D.O.N. 2009. április 06. 14:08
  „Hedon!
  Jól tudom, hogy nem az eto-szálló az egyetlen, ami a közeljövőben felépül.
  De ez a 60 ember több szállóban való elhelyezése már kicsit durva. És a verseny is csak egy ideig egészséges, amikor már ezren vannak ugyanazon az 5 pályás futókörön, az már inkább káosz...
  Egész egyszerűen sok a vendégágy, kevés a vendég.
  Tarsoly Úrnak meg előbb hálálkodnék, ha nem +1 szállodát építene Győrben, hanem mondjuk egy normális rendezvényközpontot, vagy egyéb, a közösség és a város számára hasznosabb projektet támogatna. Építhetne hidat, fejleszthetne mondjuk Újvárosban. Amíg a saját profitját növeli a várost használva, addig inkább nem...”
 • 24. Hedon 2009. április 06. 11:52
  „A közel 50 milliárdos komplex beruházás (klupépület, stadion, élményközpont, szálloda ) azt jelenti, hogy állam bácsi besöpört -nagyon durván számolva- közel 10 Mrd forint ÁFA-t. És most pályázat után Tarsoly Úr és a Quaestor visszakap a befizetett ÁFA-ból 2,5%-t.
  Nagyobb tiszteletet érdemelne aki ráadásul Budapestiként Győrbe hozta el a vagyonát befektetni. Bízom benne , hogy megtalálja számítását amiből mi Győriek is profitálhatunk.

  Nem irigykedni kellene, meg lehet próbálni követni utánozni !”
 • 23. k.laszlo 2009. április 04. 06:47
  „Ez mind szép és jó, de a nyugdijasoktól és a gyerekektől akarnak pénzt elvenni és közben ilyenre meg osztják a milliókat? Hmmm ! Érdekes felfogás ! Itt nem kellene a megszoritásokat alkalmazni ?”
 • 22. varpeter 2009. április 03. 20:47
  „ehh, már én is gagyi lettem...
  "gagyi szerzőihez"”
 • 21. varpeter 2009. április 03. 20:45
  „Az, hogy az oktatásból kivették a pénzt, erőteljesen látszik. Hadd idézzem a "nagyműveltségű" újságírót (!)
  1. " melybe 98 szoba és 5 apartman terveztek" - talán helyesebb lett volna így: melybe 98 szoba és 5 apartman tervezni...
  2. "A 1,36 milliárd forintos projektet 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a napokban." - ya: a egymilliárd; projektet ... kapott
  3. "A hotelben több, összesen akár ezer fő befogadására is alkalmas rendezvénytermek kerülnek kialakításra" - ahogy kell: több ... kerülnek
  4. "Az ETO szálloda része lesz ETO Parknak" - de névelő nem lesz része
  A matekot nem is említem...
  Hová járhatott iskolába a cikk szerzője? Ismét egy adalék az egészen kisalföld gagyi szerzőhez és a lap gagyi voltához (hiába moderálod, újra felteszem!)”
 • 20. p.pablowsky 2009. április 03. 20:11
  „13. hozzászólás Primax 2009.04.03. 15:36
  Én csak tényt közöltem, hogy nem a focistáknak épült. Az ETO Park elsődleges szempontja nem a foci.
  A terület volt a lényeg, meg az azon felhúzott focihoz nem kapcsolódó létesítmények. Azokban van a pénz nem a fociban.

  15. hozzászólás Hedon 2009.04.03. 19:05
  Így utólag, azt mondom bárcsak ne lett volna ez az ETO Park építkezés, vagy legalábbis nem ilyen beruházói finanszírozással.
  Hiába teremt munkahelyeket, ha ugyanannyi meg is fog szűnni miatta. Sajnos ennek az építkezés következményeként jó pár ember vesztette már el állását és fogja elveszteni.
  Tudom mert az én állásom is veszélyben van, tudom mi zajlik még mindig a háttérben emiatt most.
  Nem akarom bővebben kifejteni, mert nem akarom miattam boruljon a bili, és legyünk még nagyobb szarban, mint amiben most vagyunk. Mert sajnos sokan vagyunk és sokak megélhetése függ a jövőbeli történésektől. Reménykedünk a csodában, miközben tudjuk erre szinte 0% az esély.

  19. hozzászólás Poncius_01 2009.04.03. 19:57
  Tévedsz, ha azt hiszed a hogy nem tehet róla. Igaz hogy fizetett de fél év késéssel, és a nem időben történt fizetéssel elindított egy láncreakciót, és ennek a következményeinek leszünk most az áldozatai.
  Semmi gond nem lett volna, ha időben fizet.”
 • 19. Poncius_01 2009. április 03. 19:57
  „A győri és nem győri (pl az alapozást végző Bohn Kft. ) fővállalkozókat kifizették, ha nem így lenne akkor gondolom a szállodát alapozni sem jöttek volna vissza. Márpedig itt vannak és dolgoznak. Az Imre Öcsi vezette Integrált is kifizették. Az, hogy az al-al vállalkozók nem kapták meg esetleg a pénzüket arról nem Tarsoly Úr és a Quaestor tehet.”
 • 18. Hedon 2009. április 03. 19:44
  „#17
  Nagyon rossz hírem van Neked. Megkezdődott az egykori Frigyes laktanyában is a 110 szobás négy vagy öt (még nem publikus) csillagos szálloda építése is.
  Bővebben: http://www.leieringatlan.hu/szallodak.html
  Sajnos ott sem vagyok érintett, mégis annak is nagyon örülők. A régi panzió tulajdonosoknak nem sajnálkozni kellene hanem fejleszteni. Az már nem megy hogy egy 60 fős csoportot majd 2-3 helyen szállásolnak el a városban. Azoknak az időknek vége. Legyen verseny és majd a vendég eldönti, hogy hol érzi jól magát és mit tart megfizethetőnek.”
 • 17. D.O.N. 2009. április 03. 19:18
  „Elgondolkodott már azon valaki, hogy egy olyan város, mint Győr, aminek idegenforgalmi jelentősége a nullához erősen konvergál, hiszen mit tudunk mi nyújtani egy idetévedt turistának? Termált? Az nem hoz túl sok vendégéjszakát... Pannonhalmát? Szigetközt? Egyszerűen nincs itt a környéken olyan, amiért turista egy vagy két napnál többet eltöltene egy városi szálláshelyen. Marad az üzleti turizmus, ami esetünkben Audi, Nokia, jelenleg - pár évig - a gönyűi erőmű, valamint az egyéb más, nem ekkora volumenű cégek/beruházások stb.
  És ezekre van már most több száz (ha nem ezer) vendégágy, amit meg kellene tölteni. És nem telik meg.
  Új munkahelyeket teremt az eto-szálloda? Lehet, de mellette ugyanannyi veszik el, vagy válik kétségessé. És nem ez a hotel az egyetlen, amit a közeljövőben felépíteni terveznek a megyeszékhelyen. MIÉRT?
  Nem hiszem, sőt, biztos vagyok abban, hogy a kereslet nem igényli ezt a mértékű kínálatot. Szálláshelyből túlkínálat van, vendégből kevesebb - sokkal, és ez a válságban csak csökkenni fog, hiszen esik vissza a konferenciaturizmus is, lévén a vállalatok már év elején mondták vissza az előre leszervezett rendezvényeiket.
  Nem mondom, hogy rossz a helyzet, de nem annyira jó, hogy a városban még száz vendégágyra szükség lenne...”
 • 16. osztógép 2009. április 03. 19:07
  „felháborító, hogy az ETO park építésekor a győri alvállalkozókat nem fizették ki az építők, erre a Tarsoly kap 250 millát a mi adónkból, amit nem kell visszafizetni! vérlázító!”
 • 15. Hedon 2009. április 03. 19:05
  „#14
  Ne zavarjon hogy a pénzt a Balogh József vezette "Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjából" nyerte mint ahogy az a cikkből ki is derül.

  #12

  A szálloda létrehozásával új munkahelyek fognak létre jönni, ami mellett remélem
  Tarsoly Úr is megtalálja a számítását.
  Köszönet azokért a fejlesztésekért és beruházásokért amit már eddig is Győrbe hozott.
  Előbb-utóbb az ETO Park élményközpont is meg fog nyitni jónéhány embernek munkát adva.”
 • 14. Noire 2009. április 03. 15:55
  „f@sza gyerek ez a kinvénhedt sportoló borkai meg a rabló barátja a bolla ... a vállalkozóknak összesen 150 milliót adtak annak aki meg visszaoszt a zsebbe (nemhiába tarsoly a neve) 250 milliót ...idióta barmok”
 • 13. Primax 2009. április 03. 15:36
  „p.pablowsky #10-nek :
  Mindegy, hogy kinek készül.
  Amúgy a "fizetős vendégek" a tulajdonos bevételeit fogják növelni.
  Teljesen felesleges a nem létező magyar labdarúgásra - és a hozzá kapcsolódó egyebekre - közpénzeket áldozni. Főleg, ha magántulajdont "segélyez" vele az állam.
  A digitális-tábla projekt egy marhaság, úgy ahogy van. Nem ettől tanul majd meg valaki írni és olvasni.
  Valaki(k)nek jó nagy üzlet, az biztos...emellett szépen eltereli az oktatás lényegéről a figyelmet.”
 • 12. kukszi76 2009. április 03. 15:32
  „Honnét van 250 milliós vissza nem térítendő hitel ilyen célra amikor az ország csődbe van? Ki az az ember aki ezt aláírja amikor családoknak a napi megélhetés is gondot okoz hiába dolgoznak és adóznak becsületesen?Persze gondolom nagyobb szükség van ETO szállodára mint a távhő és gáz ár támogatásra? Igaz aki ezt támogatja neki nem fáj most sem és nem is fog fájni továbbra sem! Majd az általuk lenézett eddig becsületesen dolgozó illetve adózó 65-70 ezerből élő emberektől megvonják még a támogatásokat is tapsolhatnak a szálloda átadásakor.”
 • 11. Csodabimbó 2009. április 03. 14:06
  „Talicskával tolják a Tarsoly birodalom alá a pénzt, nehogy bebukjon az egész. Hát igen, a kapcsolatok...”
 • 10. p.pablowsky 2009. április 03. 10:53
  „Primax:
  Van pénz az oktatásra:
  "Vannak olyan fontos programok, amelyektől Bajnai Gordon még a válság közepén sem sajnálja a pénzt. Miközben a leendő miniszterelnök hatszázmilliárd forintos megszorítócsomagot hirdetett, a digitális táblákra vonatkozó közbeszerzési eljárást nemhogy nem állítja le, de négymilliárd forinttal meg is növelte a tender keretösszegét." Forrás: hírtv, MNO.

  Ez a szálloda elsősorban a fizetővendégeknek készül, nem a magyar foci érdekében.”
 • 9. pampus 2009. április 03. 10:49
  „Nem mindegy hova szórják a közpénzt? Se focizni se kormányozni nem tudnak! De vízilabdából "császárok vagyunk"-szól a reklámozó igazi magyar a Tv-ből!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszlopott döntött, elhajtott

Baleset okozóját és szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség. Tovább olvasom