Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Az esélyegyenlőség kiemelt ügy

˝Az esélyegyenlőség ügye nem mindig pénzkérdés – legfontosabb a szemléletbeli változás, a megfelelő intézmények és civil közösségek megtalálása és célzott segítsége.˝

A fenti mondat is elhangzott pénteken a megyeházán szervezett régiós esélyegyenlőségi konferencián.

Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere köszöntőjében a protokoll helyett személyes élményét osztotta meg a hallgatósággal, miszerint jó tizenöt éve a szomszédos Ausztriában már megtapasztalta az integráció hasznosságát, ahol a Down-szindrómás fiatal együtt tanulhatott normál osztályba járó társaival – ott ez a fajta szemlélet volt természetes, nálunk sokszor legfeljebb csak próbálkoznak hasonlóval. Kara Ákos, a megyei önkormányzat alelnöke rámutatott, a legfontosabb a szemléletbeli változás, a másokkal való törődés, ebben pedig élen járnak a civilek, akiknek napi működését mind helyben, mind pedig országosan erősíteni kell. – A legfontosabb, hogy a nők merjenek segítséget kérni - mondta Billus Daniela.
A United Way Alapítvány és a Győri Esélyek Háza által szervezett tanácskozáson külön témaként hallottunk többek között a családon belüli erőszakról, a fogyatékossággal élők helyzetének változásáról itthon és az unióban, a cselekvőképesség szabályairól, valamint a megyeszékhely esélyegyenlőségi terveiről, az idősek ellátásának aktuális terveiről.
A családon belüli erőszak témakörével kapcsolatban Billus Daniela, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Esélyegyenlőségi Főosztályának vezetője úgy vélte, a legfontosabb ma a pontos, megbízható információ, hogy egy nő érezze: igenis van segítség, szakemberek támogatják a bajban, s adnak jó irányt: pontosan melyik intézményt keresheti.

– Egy szomszéd, egy jó ismerős, a rokonok érzékelhetik leginkább a bajt, ilyenkor ők is segítők lehetnek – részletezte a főosztályvezető, aki portálunk érdeklődésére azt is hozzátette: a távoltartással kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket – a törvény további csiszolása, módosítása érdekében – a jövőben összegzik, értékelik, továbbítják az intézményekhez.

Olvasóink írták

  • 2. Tabornok 2010. május 08. 05:58
    „"Az esélyegyenlőség kiemelt ügy" Kiemelték a végrehajtandó feladatok közül. Annyit tanácskoztak már az esélyegyenlőségről, hogy ennyi idő alatt meg lehetett volna oldani, ezt a problémát, de nem akarják megoldani.”
  • 1. Tabornok 2010. május 08. 05:34
    „"a távoltartással kapcsolatos tapasztalatokat, észrevételeket - a törvény további csiszolása, módosítása érdekében - a jövőben összegzik, értékelik, továbbítják az intézményekhez." Itt van elcseszve az egész. A parlamenti, nagyon okos pártvezéreket kell meggyőzni, hogy jó törvényeket hozzanak!
    Remélem a szocik nem játszák el, amit eddig a FIDESZ művelt, hogy kivonulunk, mert nem mi beszélünk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Markusovszky-díjat kaptak

A hagyománynak megfelelően nemrégiben titkos szavazással döntötték el az Orvosi Hetilapban tavaly… Tovább olvasom