Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Az érem másik oldaláról nézve

Tápszentmiklós - Kovács József, Tápszentmiklós polgármestere a Kisalföldben július 31-én megjelent, Kaláka című álláspontra reagálva az alábbi levelet küldte el szerkesztőségünkbe, amelyet rövidítve közlünk.
Így kezdi: „Az írás arról szól, hogy egy beteg kisgyermeket nevelő család feje felett beomlott a tető és a faluból senki nem ment el segíteni a helyreállításhoz. (...) De mi az oka annak, hogy a tápszentmiklósi emberek ilyen közömbösek az ügyben? Több évre visszanyúló előzményei vannak. Nem igaz az, hogy a tavalyi
augusztusi vihar roggyantotta meg a tetőt. Elmondtam, jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy az elmúlt évek alatt hányszor szólítottuk fel a családot arra: az óvoda felőli részen a tetőről lelógó pár darab cserepet igazítsák meg. A kéményről lógtak a téglák, bármikor leeshetett volna az óvodaudvarban játszó gyerekek közé. Erre is kaptak felszólításokat, amire semmiféle reagálás nem történt. Persze a cserepek hiánya miatti állandó ázás nem használt az épületnek, és a következménye meg is lett. Hogy a végső csapást az augusztusi vihar adta meg az elhanyagolt épületnek, nem vitatjuk, azonban nem ez volt a kiváltó ok.

A tető beomlásáról szóló első cikk megjelenése után a testület rendkívüli ülésen tárgyalta az esetet. Mit tehet az önkormányzat? Nyilvánvaló volt az, hogy anyagi segítséget nem tud adni a falu. Írtam egy kérő levelet a Tondach vezetőjének, aki felajánlotta a tető helyreállításához szükséges cserepet. A Vill-Korr igazgatója félmillió forintot utalt az önkormányzat alapítványának számlájára. Ebből a pénzből megvettük a családnak a szükséges faanyagot. A fel nem használt pénzt átadtuk a családnak. Megrendeltem számukra a téglát, a meszet, a cementet, ide is szállíttattam az udvarukba. A tető helyreállításához minden adott volt.
A munka elvégzésére Pádár László úr jelentkezett, de

a vállalkozó pár nap után faképnél hagyta a területet a félkész tetővel.
Hogy ez miért is történhetett meg, senki nem tudja. Amíg azonban az idegenek az udvarban dolgoztak, a család legtöbbször a verandán ülve nézte a munkákat.
(...) Falun mindenki ismer mindenkit, tehát tudjuk az előzményeket, nem volt véletlen az, hogy a segítségtől mindenki elzárkózott. Ha láttuk volna azt, hogy a család is akarja a megoldást és nem arra vár, hogy helyettük valakik megcsinálják az egészet, ez a téma nem lenne ma aktuális. (...) Mindenkit biztosíthatok arról, hogy Tápszentmiklóson becsületes, dolgos és segítőkész emberek élnek, akik már többször is bebizonyították, hogy a jó ügyeket támogatják, a jó és rászoruló embereket segítik. Az, hogy ez jelen esetben elmaradt, okok és okozatok következménye."

Olvasóink írták

 • 4. Miklosi 2008. augusztus 11. 13:52
  „Kajlajakab: valóban, a Vill-Korr a családnak adományozott, de ha közvetlenül a kezükbe lett volna adva a pénz, akkor nem faanyagot vettek volna belőle. Mintahogy a szegény kisgyerek után járó (nem tudom milyen támogatási) pénzt is inkább plazma tv-re és hifi cuccra fordították (gy.k.: a gyerekre kellett volna). Na ennyit a szándékról és a hitről.”
 • 3. Kíváncsika 2008. augusztus 10. 07:42
  „Nagyon tájékozott vagy az ügyben Tisztelt "kajlajakab"!
  Bizonyára azt is tudod, hogy a családfő két hónapja megint nem dolgozik. Egyébként meg a tetőnek valóban el kell készülnie, csak a hogyanon van a hagnsúly és a kérdés. Apropó: a tűzfal még nincs készen, esetleg elmehetnél segíteni vagy meg is csinállhatnád, miközben a családtagok a verandán néznék. Az ujság pedig azért volt elmarasztalva, mert a becsületes tápszentmiklósiakat arculcsapta a "Kaláka" írás. Talán egy elnéző szót megérdemeltek volna a tápszentmiklósi emberek, akik bizonyára tudják a te magyarázatod nélkül is, hogy miért maradtak távol.”
 • 2. kajlajakab 2008. augusztus 10. 07:08
  „Hideget-meleget kapott már az újság a tápszentmiklósi tető kapcsán. Egy dologról: a SZÁNDÉK-ról - mármint hogy helyre lehet és kell hozni azt a bizonyos tetőt - no, ebben kevesen hittek. Talán az újságíró, a támogatók, és néhány olvasó kivétel. A faanyagot pedig nem az alapítványnak, hanem ennek a bajban lévő családnak adományozta a Vill-Korr, hogy egészen pontosak legyünk és ugyanígy tett a Segítőház Alapítvány is. Jó lenne, ha megnyugodnának a kedélyek pro és kontra, a szándékot és a hitet pedig tiszteletben kéne tartani.”
 • 1. loredana 2008. augusztus 09. 08:43
  „100%-ban egyetértek a polgármesterrel. Amit Tápszentmiklós tesz az iskola, óvoda, a falu megmentése érdekében az figyelemre és elismerésre méltó. Igenis vannak olyan emberek, hogy azt várják, hogy a sültgalamb berepüljön a szájukba és a kisujjukat sem mozdítják azért, hogy könnyebben éljenek. Persze dolgozni kéne. Általában a média aztán lecsap ezekre az esetekre és akkora port vernek az ügyből, hogy az összes szennylap azzal foglalkozik. Ez nagyon szomorú. A szenzáció hajhászás helyett a tényekről kellene írni. Ja, hogy a tények esetben esetben is másról szólnak, mint amiről az újság ír, az ciki. A polgármesternek további jó egészséget és sok sikert kívánok ismeretlenül is. A család meg nagyon-nagyon köszönje meg, amit kap és ne lovagolja meg szegény gyermek betegségét, mert más családban is van beteg gyermek sajnos, de attól még nem rösteliik a cserepet megigazítani a tetőn.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

kisalfold TV - teszt 4.

Győr - Tovább olvasom