Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Az erdélyi gyermekmentő missziót támogatták

Az idei Szeretet Napok bevételét, több mint 3 és fél millió forintot, kedden adták át Böjte Csabának a Püspökvárban.

A győri egyházmegye eddig közel 37 millió forinttal támogatta a ferences szerzetes erdélyi gyermekmentő misszióját.

A győri egyházmegye hagyományos jótékonysági rendezvényének, a Szeretet Napoknak a bevételével már nyolcadik éve Böjte Csaba erdélyi gyermekmentő misszióját támogatja a püspökség. Idén több mint 3 és fél millió forint jött össze. A segítő adományt keddi sajtótájékoztatóján Pápai Lajos megyés püspök adta át a dévai ferences szerzetesnek.

Az idei Szeretet Napokon összegyűlt 3 és fél millió forintos adományt Pápai Lajos megyés püspök adta át Böjte Csaba ferences szerzetesnek. Fotó: Bertleff
Az idei Szeretet Napokon összegyűlt 3 és fél millió forintos adományt Pápai Lajos megyés püspök adta át Böjte Csaba ferences szerzetesnek. Fotó: Bertleff

– Az évente megtapasztalt szeretettől, jóságtól mindig szárba szökken bennünk az életerő, miként a virágban, ami ha fényt kap, növekedik, kibontakozik. Nagy öröm, hogy azt érezhetjük, Győrben igazi testvérként hajol le hozzánk a püspök atya híveivel, és felebarátként segítik azt a szolgálatot, amire bizony még ma is nagy szükség van Erdélyben – nyilatkozta portálunknak Csaba testvér. – Egyik paptársunktól ajándékba kaptunk egy félig kész házat a Maros megyében lévő Dózsa György településen, amelynek felújítását a többmilliós győri támogatással be tudjuk fejezni. Ezzel az új, kétszintes otthonunkkal hatvanra nőtt házaink száma, ahol kétszázötven munkatársunk több mint kétezer gyereket gondoz. Az ő hálás tekintetük, ragaszkodásuk ad erőt a mindennapokban a nehézségek leküzdéséhez.

A keddi sajtótájékoztatón szó esett az egyházmegye oktatási intézményeinek helyzetéről is. Dékány Ferenc, az Egyházmegyei Katolikus Iskola Főhatóság igazgatója többek között arról számolt be, hogy nyáron a győri Apor-iskola vízmelegítésére 12 és fél millió forintért napkollektor épült, illetve a mosonmagyaróvári Hildegard Óvodában 5 millió forintba került a fűtés korszerűsítése, a belső ajtók cseréje és a folyosó burkolatának teljes felújítása. Az atya megemlítette azt is, hogy az egyházi iskolák javára szervezett gyűjtés során a hívek közel 10 millió forint adományt ajánlottak fel a győri egyházmegyében.

Olvasóink írták

  • 2. Révfalusi-szúnyog 2010. szeptember 28. 21:34
    „Meg kell szervezni, Sólyomszem. Egyébként pedig üsse be a kugliba, hogy dévai misszió, és kitárul Ön előtt a világ.”
  • 1. solyomszem 2010. szeptember 28. 20:47
    „és aki nem egyházi iskolába jár és nehéz sorsú itt közöttünk élő gyermek/gyermekek/azoknak ki gyűjt,lakó környezetünkben is van elég sok rászorúló gyermek/sajnos/.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Kossuth híd őszi napfényben

A 16. században már összeköttetés volt a mai Kossuth híd helyén. 1873-ban ezen a helyen fahíd… Tovább olvasom