Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Az E.On szerint nincs hálózati összefüggés Győr és Győrszentiván között

Az áramszolgáltató szerint ha Győrben nagyobb rendezvényt tartanak, akkor az esemény Győrszentivánon nem okozhat gondot, mivel a megyeszékhely belvárosa más 120/20 kV-os állomásból kapja az energiát.


Mint arról portálunk beszámolt, vasárnap este több olvasónk szerint is nem volt áram Győrszentivánon.

Egyikük szerint ha Győrben nagyobb rendezvényre kerül sor, akkor hagyományosan elkezd ingadozni az áram a kertvárosban.

"A hálózatunk természetesen elbírja azt a többletterhelést, amit a győri díszkivilágítás felszerelése okoz"

Az E.On Hungária Zrt. kommunikációs osztályától a kisalfold.hu azt a tájékoztatást kapta, hogy "amennyiben Győrben nagyobb rendezvényt tartanak, akkor az esemény Győrszentivánon nem okozhat gondot, mivel a megyeszékhely belvárosa másik 120/20 kV-os állomásból kapja az energiát, mint Győrszentiván.

Mindez azt jelenti, hogy semmilyen hálózati összefüggés nincs a két városrész között".

Arra a kérdésünkre, hogy a győri karácsonyi díszkivilágítás - 85 ezer égőről van szó - mennyire terheli le az E.On hálózatát, illetve végeztek-e előzetes hatástanulmányt arról, hogy a rendszer kibírja-e Győr adventi fényeit, a következő a választ kaptuk a kommunikációs osztálytól: "a hálózatunk természetesen elbírja azt a többletterhelést, amit a győri díszkivilágítás felszerelése okoz, ráadásul a kivitelező (VILL-KORR) energiatakarékos égőket (LED) alkalmaz".

A hétvégi üzemzavar kismértékben érintette megyénket is

Arra a felvetésünkre, hogy most vasárnap miért nem sikerült rögtön elhárítani a hibát, miért kellett hétfőig várniuk a Győrszentivánon élőknek, azt a feleletet kaptuk, hogy "a vasárnap este 20:08 órakor bejelentett egyedi hibát a kollégáink másnap reggel 8:42 órára elhárították".

"Mivel kismértékben ugyan, de Győr-Moson-Sopron megyét is érintette a hétvégi üzemzavar, s ilyen estekben mindig a középfeszültségű hibákat javítják először a kollégák (hiszen ezen hibák javításával egyszerre több száz embernél lehet újra áram), ezért a kisfeszültségű hibák elhárítására később került sor" – tette hozzá az E.On Hungária Zrt. kommunikációs osztálya.


Így biztos nem világít.
Így biztos nem világít.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. skrisz 2010. december 02. 10:55
  „Leopold! 30.00,-Ft-os távhődíja nincs Barackosnak, de egy téli idényre mevásárolz tüzelő, szén és fa ugyanannyiba kerül mint a maga távhő számlája havonta, csak Ő egyben fizeti ezt ki még ősszel a hideg beállta előtt. Oké Ő melegebbet tud varázsolni a lakásában mint maga, aki kapja a hőt, de ez is villannyal működik neki, mivel ha nincs villany, nem cirkulál a kazánból meleg víz, sőt meg van a veszélye, hogy felrobban emiatt a kazán.”
 • 23. skrisz 2010. december 02. 10:36
  „UTOLJÁRA HANGsúLYOZOM, NEM SZEGÉNYEK VAGYUNK! LEHET SZEBB HÁZBAN LAKUNK MINT MANKAPUNKA,AKIT KÉRÜNK SZÉPEN FEJEZZE BE A MOCSKOLÓDÁST!”
 • 22. izuka0426 2010. december 01. 20:29
  „Mankapunka ha nem tetszik valami ne itt éld ki magad. megköszönném. nekünk ez jutott itt élünk mert reméltük hogy jobb lesz mint a városban és talán mi is tartozhatunk a városhoz mint a milliomos kertvárosok a város túlsó felén, ha nem tetszik valami ne olvasd el!!!!!!!!”
 • 21. izuka0426 2010. december 01. 20:26
  „a vicc hogy nem szentivánról van szó hanem KERTVÁROSRÓL!!!!!!!!! de úgy látom hiába emelem ki senki nem fogja fel és persz hogy azt kzli az Eon hogy nincs összefüggés. Kössz a semmit mindenkinek. jó azoknak akik a városban családi házban élhetnek, nekünk annyi pénz vagy anyuci apucitól nem csöppent az ölünbe.
  Hagyjuk is a témát, felesleges volt felhozni. nem fog semmi történni és nem is fog ezen a tetves helyen. ennyi!
  a hisztit meg ilyen szavakat lehet vinni máshova kedves XY-nok de már nagyon unom az "oltogatást".
  aki nem akarja elolvasni ne tegye és ne írjon ide, és olyan se akit nem érint a téma.
  Köszönöm”
 • 20. Barackos 2010. december 01. 20:14
  „Túl okos: Mankapunka 2010.12.01. 18:24

  Míg ön a házát megtudta venni támogatott hitelből és netán még szocpolt is kapott úgy ne azt szidja aki személyi kölcsönből lakik ott ahol.
  Lehet , hogy mi más értékrendek alapján működünk, de nem vagyunk olyan iskolázatlanok mint ön.
  Lehet az is , hogy nagyobb tisztséget töltök be és ezzel a két doktori címemmel ( jogi és filozófiai ) nem szoktam felvágni és nem is szívesen viselem a Dr. rövidítést sem. Ja és az IQ-m sem oly alacsony , mint az önöké akik oly szavakat használnak melynek még az értelmét sem tudják !
  Kíváncsi lennék ha személyesen találkoznánk mit szólna !Nem vagyok az-az ijedős fajta.
  Körül lehet nézni ezek a házak közül egyik sem PUTRI !
  Nem akarom más irányba terelni a szót , de sajnos ezért tart ott az ország ahol.
  Sajnos győr ( direkt kisbetűvel írtam ) kezd elpestiesedni minden értelemben.
  A bénák pedig azok akik nem saját erőből vannak ott ahol .
  Minket nem tolt pénzel az állam bácsi.
  Megvan a véleményünk a szolgáltatásró és az ide sértegető írogatókról..................................”
 • 19. Mankapunka 2010. december 01. 18:24
  „moderálva”
 • 18. fehérnárcisz 2010. december 01. 17:16
  „Sajnos mostanában Bőnyön sokszor előfordul hogy hol pár másodpercre, hol percekre elmegy a villany.Vajon mi lehet ennek az oka kedves E-ON?
  Eléggé kellemetlen nem tesz jót a műszaki dolgoknak.”
 • 17. annobon 2010. december 01. 14:31
  „"Az E.On szerint nincs hálózati összefüggés Győr és Győrszentiván között" Jah, az oroszok meg már a spájzban vannak! :)”
 • 16. Leopold 2010. december 01. 14:31
  „Barackos!

  Azt hiszem nem szállok be komolyabban ebbe a parttalannak tűnő vitába, a megnyilvánulásai miatt reménytelennek érzem! Azért néhány megjegyzés:
  1. Senki nem kényszerítette magát, hogy egy kertvárosi részre költözzön! Nyilván azért tette, mert jóval olcsóbban jutott így telekhez!
  2. Az olcsóbb telek meg nyilván azért olcsóbb, mert pl. infrastruktúrában jóval elmaradottabb, mint a városi rész. Ezzel számolnia kellett, valószínűleg számolt is, kár most ezen háborogni!
  3. Az elfogyasztott elektromos áramot kWh-ban (kilówattóra) mérik és nem KW!
  4. Ismét leírom: ön ugyanannyit fizet a villanyért mint én vagy bármelyik másik normál fogyasztó, azonos tarifát fizetünk! Az 500kWh nyilván abból jön ki, hogy ön (a fejletlenebb infrastruktúra miatt is) mindent villannyal kényszerül megoldani! Azért megkérdezném: van önnek 30 ezres távhő számlája is? Nyilván nincs! Talán így már érti! De erről ugye talán nem az E-on tehet!
  5. A "40 éves" vezetékeket a városi buszokhoz hasonlítani meg legalább akkora butaság, mint a többi amiket idáig leírt!
  6. Egy dologban egyetértek magával: ha gond van a szolgáltatással, akkor azt meg kell oldani! De ennek már korábban leírtam, meg van az elintézési módja: területi önkormányzati képviselő, E-on panasziroda, esetleg Energia hivatal! Ön bármelyik utat is választotta már a panaszával? Vagy csak nagylegény módjára ide irogat vagy a Call Centeressel kiabál vagy beszél blődségeket (francia horgászat....)???”
 • 15. Barackos 2010. december 01. 14:00
  „Ha ön
  gyor0131 2010.12.01. 13:50

  Akkor tudnia kellene , hogy nagyon sok háztartásban ez ismétlem ez az egy szolgáltatás létezik.
  Így az emberek joggal elvárják a szolgáltatótól az azonnali hibaelhárítást.
  Remélem ismételten megbüntetik az EON-t a hanyag munkavégzésért.
  Tudja valaki ,hogy ezek a vezetékek melyek az utcánkban az oszlopokon vannak egynémely személyektől kik ide körmölgetnek és nem irogatnak is jóval de jóval idősebbek ! A vezetékek átlagkora közel 40 év. Ez olyan mintha 40 éves buszokon kellene utaznia az embereknek!
  Na ez a nem mindegy !!!”
 • 14. Barackos 2010. december 01. 13:54
  „Ha ön
  Leopold 2010.12.01. 12:07 akkor kérem válogassa meg azon szavakat melyeket ide irogat. <moderálva>
  Mikor fizet egy panelos havi villanyszámlára ennyit ?!
  Képzelje nem energiapazarló dolgokat üzemeltetünk. De havonta így is több min t 500 KW jön össze.
  Tudja , hogy milyen az mikor egy pohár vízért is többet fizet mint a panelos!
  Mint már korábban írtam itt felénk még vezetékes víz sincsen. Azt is az általunk fúratott több százezer forintos kútból szerezzük. Így nekünk egy liter víz kb 20-30 Ft -ba kerül.Na miért is jobb vidéken élni.
  Hát azért , hogy ne halgassunk ilyen sületlenségeket a szomszédból !”
 • 13. gyor0131 2010. december 01. 13:50
  „Igaza van Leopoldnak. Ha valaki nem akar annyit fizetni, tegyen érte. Emeltesse meg a havi részszámláit,így év végén nem kell ráfizetni. Illetve energia takarékos égőket, készülékeket használjon,ha van rá lehetősége.
  Bírom az olyat, aki annyira ráér, hogy folyamatosan kötekedjen, mert semmi nem felel meg neki. Ha nem tetszik, költözzön el, aki városban él, annak sem jobb, de ha valaki szerint a városiaknak jobb dolguk van, miért nem költözött anno oda.
  Ezért tartunk ott, ahol, mert mindig van valaki, aki elégedetlen.”
 • 12. Gab2000 2010. december 01. 13:41
  „mit vitáztok ezen, hogy mennyi a villaynszámla

  tisztelt Skrisz ezt nagyon egyszerűen el lehet dönteni ide le kell írni, hogy Önnek hány KW-t számláz az E-on és mennyit fizet érte egyből kiderül, hogy más tarifával számol az E-on Önnek mint Kertvárosi lakó mint mondjuk Leopoldnak”
 • 11. Leopold 2010. december 01. 12:49
  „Tisztelt skrisz!

  Nem kenyerem az E-on-t védeni, ide csupán azért írtam, mert ennyi ostobaság láttán egyszerűen szükségét éreztem ennek! Már elnézést, de önök semmivel nem fizetnek többet, mint a városiak! Ez akkor lenne másképp, ha önökre más tarifa vonatkozna! De nem! Ugyan azt a tarifát fizetik önök is! Arról nem az E-on tehet, hogy önök mennyi áramot fogyasztanak el egy adott hónapban! Ha önök pl. villannyal fűtenek, akkor annak elég evidens, hogy borsos ára van, vagy ha korszerűtlen, energiapazarló berendezéseket üzemeltetnek! Egy városi lakó ezt a magas díjat a távhő számlában fizeti meg borsosan!
  Egyébként meg nem fröcsögni kellene egy online újság fórumán, hanem megoldást keresni! Például vegyék fel a kapcsolatot a területi önkormányzati képviselőjükkel (ha van ilyen) vagy írjanak levelet( elég egy e-mail) az E-on panaszirodájának, erre kötelességük válaszolni és intézkedni is fognak!”
 • 10. skrisz 2010. december 01. 12:36
  „Tisztelt Leopold! Amiket Ön ír, az az Ön tudatlansága arról, amiket mi Kertvárosban átélünk és amiért mi IGENIS TÖBBET FIZETÜNK MINT A VÁROSIAK! A Barackos és még sokan mások egy 50 m2-es lakásra 25.000Ft-ot fizetünk havonta, hangsúlyozom havonta, éves fordulókor pedig a havi díjra még 40-50 ezret fizetünk rá. NA EZT FIZESSE KI MAGA ÉS KAPJON ÉRTE, ILLETVE NE KAPJON ÉRTE MEGFELELŐ SZOLGÁLTATÁST! TÉNYLEG KÁR VOLT IDE ÍRNIA!”
 • 9. Leopold 2010. december 01. 12:07
  „Tisztelt Barackos!

  Ennyi hülyeséget honnan szed ön össze? Miféle keret a városnál? Mi köze ennek az Eon-hoz? Miért jó az az Eon-nak ha önnek nincs villanya? Eric Depluet név elhangzása miatt 2 perccel visszajön az áramszolgáltatás? Miért fizet ön többet, mint a városiak?
  Sokáig gondolkodtam rajta, hogy beírjak-e ide, de a ma reggeli ámokfutása miatt ezt most megteszem! Ugye ezeket a betűhalmazait ön sem gondolja komolyan?”
 • 8. skrisz 2010. december 01. 12:06
  „Köszönjük csompi1!Végre valaki észreveszi, hogy MI A KERTVÁROSIAK miről beszélünk 3 napja! Folyamatosan hívjuk az E.ON diszpécser szolgálatát télen-nyáron, mivel örökké fennáll az üzemzavar, ha azt mondja az automata hang, hogy hívását rögzítjük, akkor nagyszerű E.ON vezetés miért nem hallgatja vissza ezeket a hívásokat? KÖDÖSÍTENI, FÉLREBESZÉLNI A LAKOSSÁG ÁLTAL BEFIZETETT PÉNZEKÉRT LEHET!”
 • 7. csompi1 2010. december 01. 10:50
  „Ott a ködösítés, hogy az E-ON végig Győrszentivánról beszél, és nem kertvárosról. Pedig nem ugyan az!!
  Azt, hogy Győrszentiván máshonnan kapja az energiát, lehet hogy igaz, meg az is igaz,hogy Győrszentivánon nem volt áramszünet, de a panaszkodókat szerintem az érdekelte volna, hogy Kertvárossal mi a helyzet.
  Erre várjuk korrekt válaszukat, kedves E-oN!!”
 • 6. skrisz 2010. december 01. 09:40
  „UTOLJÁRA HANGSÚLYOZOM! TOVÁBB NEM VAGYOK HAJLANDÓ ERRŐL AZ ÜGYRŐL VITÁZNI! Minden egyes alkalommal, amikor Győrben nagyobb rendezvény van, mellette pedig még az időjárás is romlik, mint például nyáron vihar, vagy a vasárnap esti hóesés, Győrszentiván-Kertvárosban folyamatos gondok vannak a villany ellátással!!!!!!!!!!!!”
 • 5. Barackos 2010. december 01. 09:39
  „Ez nagyon érdekes.
  Ugyanis ez már visszatérő téma a Kertvárosiaknál.
  A szerelők viszont tudják jól! Van a városnak egy bizonyos kerete amit semmilyen módon nem lépnek túl. Így van ebben az esetben is.Csak úgy tudnak többet adni ha lekapcsolnak bizonyos szakaszokat.Többnyire a Kertvárosiakat érinti.A városnak ez Tabu téma. Mai napig többen úgy tudják a városvezetők részéről , hogy itt nem lakik senki.
  Jó példa volt erre a 2002-es árviz: akkor úgy kellett a vizügyesek segítségét kérni mert ide nem akartak homokzsákot hozni ! Pedig a 10-es út szintje felett volt bőven a Duna !
  Ha mi ennyit fizetünk az EON-nak( többet mint a városiak ) mi is ugyanolyan , ha nem jobb szolgáltatást kérünk !”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási jeges víztenger Győrságon - fotóval

Már nem kell sok ahhoz, hogy Győrságon (Halomalja utca) a Győr irányába vezető utat hamarosan… Tovább olvasom