Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Az E.ON az árvízi helyzet miatt felfüggesztette a kikapcsolásokat

Tekintettel az árvízi vészhelyzetre, az E.ON csoport az érintett településeken a katasztrófahelyzet időtartamára felfüggeszti a lakossági gáz és villany nemfizetés miatti kikapcsolásokat.

A katasztrófavédelem és az E.ON szakemberei évek óta nagy gondot fordítanak arra, hogy rendkívüli helyzetekben minél gördülékenyebb legyen az együttműködés, minél jobban tudják egymás munkáját támogatni.

A márciusi rendkívül hóhelyzetben a katasztrófavédelem nyújtott segítséget a szolgáltatónak, annak érdekében, hogy minél gyorsabban helyreálljon a szolgáltatás az érintett térségben.

Most, az árvízi védekezésben, az E.ON segíti a katasztrófavédők munkáját. Az E.ON saját terepjáró gépjárműveit bocsátja az árvízvédelemben helytálló katasztrófavédők rendelkezésére, valamint a társaság dolgozói, vezetői önkéntes munkával vesznek részt a megelőzésben.

Ahol az E.ON ügyfelei biztonságának megóvása, a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében szükséges, ott a szolgáltató folyamatosan gondoskodik a területek áramtalanításáról. Ezekről a műveletekről folyamatosan egyeztet a katasztrófavédelem illetékes egységeivel.

Ahol azonban a védekezési és mentési munkákhoz szükséges a folyamatos áram és gázellátás, ott nemfizetés miatti kikapcsolásokat átmentileg felfüggeszti.

Az E.ON Hungária kéri az érintett területeken a lakosság segítségét, hogy az alábbi teendők elvégzésével csökkentsék a lehetséges veszélyeket és az anyagi károkat:

1. A szolgáltatók az árvízben érintett hálózatot előírásszerűen feszültség mentesítik, e mellett további óvintézkedésként javasolt, hogy a háztartási eszközöket is áramtalanítsák az ingatlan tulajdonosok. Ha ezeket a berendezéseket működés közben árasztja el a víz, közvetlen életveszély alakulhat ki.
2. Egyes háztartásokban üzemelnek automatikus átemelő szivattyúk, melyek esőzés idején védik meg a garázsfeljárókat, pinceablakokat, mélyebben fekvő helyiségeket. Ezek áramtalanítása is javasolt.
3. Ha az ingatlan kikapcsolása válik szükségessé, ne próbáljanak maguk intézkedni, telefonon (06/80 533533) kérjenek segítséget a szolgáltatótól.
4. Érdemes biztonságba helyezni és rögzíteni az értékes berendezéseket. Amik víz alá kerülnek, azokat az ár levonulása után csak teljes kiszáradást követően kapcsolják vissza.
5. Gázüzemű berendezéseket érdemes a megfelelő eljárásrendben lekapcsolni és elzárni. Visszakapcsoláskor az őrlánggal üzemelő vízmelegítők visszagyújtását szükség esetén bízzák szakemberre.
6. Ha veszélyes helyzetet látnak - pl: vízben álló oszlop netalán vezetéket - semmi esetre se menjenek a közelébe! Telefonáljanak!
7. Amennyiben evakuálásra kerül sor, a kikapcsolt villany helyett meggyújtott gyertyákat ne hagyják otthonukban őrizetlenül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az E.ON júliusban megújítja ügyfelkezelési rendszerét - videó

A fejlesztések alatt átmeneti változások várhatóak a számlázásban és az ügyintézésben.
Tovább olvasom