Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Az ˝Én újságom˝ pályázat eredményei

Győr - Az NYME Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola XIX. alkalommal rendezte meg a Gyakorlós Hetet és ehhez kapcsolódóan hirdette meg nemzetközi médiapályázatát ˝Én újságom˝ címmel.

Győr-Moson-Sopronból és határainkon túlról, a szlovákiai magyarlakta vidékek magyar tanítási nyelvű iskoláiból érkeztek diákújságok. A díjkiosztó ünnepségen a diáklapokat dr. Horváth József, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár igazgatója értékelte. A Kisalföld Kiadó által adományozott vándorserleget a ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK ˝Csengetés˝ című újságja érdemelte ki. Második helyezett lett és egyben a Rákóczi Szövetség különdíját nyerte el a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola ˝Szó-tartó˝ című lapja. Harmadik helyezést ért el és a Rákóczi Szövetség ajándékával lett gazdagabb a ˝Stressz˝ a komáromi Jókai Mór Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolából. A Rákóczi Szövetség díjait Szabó József, a szövetség alelnöke adta át.

Maherné Pető Rita a ménfőcsanaki Petőfi ÁMK részéről veszi át az elismerést Horváth Józseftől. Fotó: K. Cs.
Maherné Pető Rita a ménfőcsanaki Petőfi ÁMK részéről veszi át az elismerést Horváth Józseftől. Fotó: K. Cs.

A Kisalföld Kiadó különdíját a Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény ˝Hír(R)adó˝ című diáklapja kapta. Az idén először riport kategóriában is indulhattak az ifjú újságírók, Chopin vagy Széchenyi életét, munkásságát bemutató írásaikkal. A műveket Szalai Zsolt győri költő bírálta s látta el jó tanácsokkal a szerzőket. Első helyezett lett Németh Erik a Gárdonyi Géza Általános Iskolából (felkészítő tanár Horváth Ildikó), második Vági Borbála az NYME Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolából (Illésné Mezei Magdolna), harmadik Dubi Anna a Gárdonyiból (Horváth Ildikó). Mindhárman értékes könyvjutalomban részesültek. A Rákóczi Szövetség különdíját Kriston Annamária nyerte el a nyúli Pilinszky János Általános Iskolából (Szalayné Bokor Éva).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítanak a civilekre

A civil szervezetek erősödő szerepéről beszélt több előadó is a győri megyeházán szervezett régiós… Tovább olvasom