Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Az emlékezés vámszedői - rendőri figyelemfelhívás

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnmegelőzési Osztály számos hasznos tanácsra hívja fel az állampolgárok figyelmét, amelyet most portálunkon is olvashatnak. Érdemes velünk tartani, mert a megelőzéssel sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Közeleg a Mindenszentek ünnepe és Halottak napja, ilyenkor sokan emlékezünk azon szeretteinkre, akik már nem lehetnek velünk. Sajnos azonban vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy temetők környékén vagyon elleni bűncselekmény károsultjává, áldozatává tegyék embertársaikat.


Az ilyen bűncselekmények megelőzésére az alábbiakat ajánlják a rendőrség szakemberei:

– A temetők látogatása idején lehetőség szerint ne maradjanak sötétedés után. Különösen az időskorú emberek veszélyeztetettek.

– Nagyobb értéket, ékszert, nagyobb összegű készpénzt, bankkártyát lehetőség szerint ne tartsanak maguknál.

– A táskájukat rövid időre se hagyják őrizetlenül a sírnál! Sajnos gyakran fordul elő, hogy amíg a hozzátartozók elmennek vízért, vagy elviszik az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe, addig a sírnál hagyott táskájukat ellopják.

– A mécseseket, virágokat, koszorúkat ne rakják ki napokkal korábban, mivel vannak olyan elkövetők, akik azok eltulajdonítására „szakosodtak".

– Kérjük, hogy kerékpárjukat soha ne hagyják lezáratlanul a temetők előtt!

Fotónk illusztráció. Forrás: Kisalföld-archívum
Fotónk illusztráció. Forrás: Kisalföld-archívum


– A temetők környékén illetve a temető parkolójában leparkolt gépjárműben soha ne hagyjanak értéket látható helyen, és törekedni kell arra, hogy az autóban – könnyen mozdítható – értékek ne maradjanak. Vannak bizonyos „helyek" az autóban, ahova rendszeresen a gépjárművet használók „elrakják" értékeiket és ez által biztonságban tudják azokat, de tudni kell, hogy az ilyen helyeket rendszerint az erre „szakosodott" elkövetők is „ellenőrzik", és ha van ott valami, akkor eltulajdonítják (például: a vezető vagy anyós ülés alatti részeken elhelyezett tárgyak). Célszerű a táskájukat magukkal vinni, vagy úgy elindulni, hogy csak a legszükségesebb irataikat, dolgaikat viszik magukkal, továbbá kérnénk, hogy a bankkártya PIN-kódját NE TARTSÁK A BANKKÁRTYA MELLETT! A gépjárműveikkel lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak.

A projekt a TÁMOP-5.6.1.C-11-es pályázati támogatásból valósul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyitották a győri Móricz Zsigmond rakpartot hétfőn

Délután 3 órától újra megnyitották a győri rakpartot, a buszok is visszatértek menetrend szerinti… Tovább olvasom