Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Az első távol-keleti gyártó cég Győrben

Jövő márciusban kezdi meg a billentyűzetek tömegtermelését Győrben a japán Shin-Etsu, amely a beruházás első ütemére 1,3 milliárd forintot költ. A cég először 115, majd 250 alkalmazottnak ad munkát.
Hans-Martin Maier, a Philips alelnöke és Peter Lamberts (Shin-Etsu).
Tegnap sajtótájékoztatón mutatkozott be a japán Shin-Etsu cég, amely első távol-keletiként telepszik le Győrben. A vállalat képviseletében Peter Lamberts elmondta: a kisalföldi megyeszékhely mellett a jó infrastruktúra, a kedvező logisztikai lehetőségek, az egyetem léte, az elegendő számú szakember, és az szólt, hogy közel lesznek egyik legnagyobb partnerükhöz, a komáromi Nokiához.

A Shin-Etsu jövő márciusban kezdi meg a mobiltelefon-billentyűzetek tömegtermelését a Philips egyik nem használt csarnokában, amelyet később bővíteni is kíván. Eleinte 115 embert foglalkoztat, s a létszámot egy-másfél év alatt 250-re futtatja fel.

Balogh József győri polgármester történelminek nevezte a pillanatot, és hozzátette: a törvény által lehetővé tett valamennyi feltételt biztosítják a cégnek. A Kisalföld kérdésére elmondta, hogy ha a letelepedés valóban még az idén megtörténik, akkor kétéves iparűzésiadó-mentességet ad az önkormányzat.

A beruházás létrejöttében – a Philipsen kívül – nagy szerepet játszott az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. Garamszegi Tamás tanácsadó úgy vélekedett, hogy eddig a japán cégek beruházásai csupán 3–4 százalékos arányt tesznek ki. „Ez annak fényében kevés, hogy Japán a világ második legnagyobb gazdasága" – hangsúlyozta.
A tokiói székhelyű Shin-Etsu Japánon kívül Hongkongban, Szingapúrban, Kínában, Indonéziában, Malajziában, az Egyesült Államokban és Hollandiában van jelen, világszerte 18 ezer embert foglalkoztat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a polgármesteri illetmény nő

„ Győr jövő évi költségvetési koncepciójában csak a polgármesteri illetmény nő, minden más… Tovább olvasom