Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Az első egyetemi évzáró koncert

A Széchenyi egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány december 12-én, az intézményt egyetemi rangra emelő parlamenti döntés első évfordulója alkalmából rendezi a Győri Egyetemi Zenekar és a Győri Symphonic Band koncertjét.

(illusztráció)
 Az egyetem és az alapítvány ezzel a belépődíj nélküli adventi eseménnyel is köszönetet mond a zenebarát győrieknek, akik elkötelezett támogatói a helyi, a térségi felsőoktatás minőségi fejlődésének.

Az evangélikus öregtemplomban (Győr, Petőfi tér) 19 órakor kezdődő koncerten a Győri Egyetemi Zenekar Bach: VI. Brandenburgi verseny, Mozart: Serenata Notturna K. 239 és Händel: Vizizene című műveket játssza.
A zenekar művészeti vezetője Kostyál Kálmán, a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólamvezetője. Vezényel Ménesi Gergely művésztanár, a zenekar karmestere. Az 1996-ban a győri egyetem jogelőd intézménye, a Széchenyi István Főiskola és az Universitas-Győr Alapítvány által alapított Győri Egyetemi Zenekar szilárd és folyamatos hátteret ad a széchenyis zenetanár szakos hallgatók zenekari képzéséhez is. A zenekar Győrben és más hazai, külföldi városokban adott az elmúlt időszakban koncerteket, s rendszeres szereplője a Győri Akadémiai Nap programjának.

A Győri Symphonic Band Leonard Bernstein: A musical toast, Gustav Holst A moorside suite és Alfred Reed: El camino real műveket adja elő. Vezényel Szabó Ferenc művésztanár, karmester. Az együttes 1998-ban alakult a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola, az egykori Széchenyi főiskola – a mai Széchenyi István Egyetem – és az Universitas-Győr Alapítvány közös szervezésében. A két oktatási intézmény ütősei és fúvósai vesznek részt a zenekar munkájában, s ez számukra egyúttal a zenekari gyakorlatot is jelenti.

A 2002. nyarán rendezett meghívásos XXV. Siklósi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál keretében tartott zenei versenyen a Győri Symphonic Band I. kapott, s megszerezte a kiemelt gyémánt minősítést is. „A fesztivál legjobb karmestere" a győri együttes vezetője, Szabó Ferenc lett. A győri fúvósegyüttes nyerte el a Magyar Művelődési Intézet Ft-os különdíját is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A múlt feltárása pénzbe kerül

A megelőző régészeti feltárás nyílt területen négyzetméterenként 3 ezer forintba, belterületen… Tovább olvasom