Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Az első diszkóból már kinőttek Győrben - fotók, videó

Győrben ismertették a „Belvárosi kereskedők összefogása az Ifjúsági ház helyén történő parkolóház építés érdekében" elnevezésű aláírásgyűjtés tapasztalatait és a belváros üzleti sikerességének feltételeit.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány vezetése a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közös sajtótájékoztatót tartott május 20-án Győrben.

Ismertették a „Belvárosi kereskedők összefogása az Ifjúsági ház helyén történő parkolóház építés érdekében" elnevezésű aláírásgyűjtés tapasztalatait és a belváros üzleti sikerességének feltételeit.

Kamara és a parkolás. Fotó: Cseh Róbert


Farkas Szilárd a kamara elnökségi tagja és alapítványi delegáltja elmondta, hogy a háromezer ötszáz parkolóhelyből, ha van belvárosi kulturális rendezvény 1700 biztosan foglalttá válik. Jónak tartja a Petőfi hídnál a P+F parkolás lehetőségét, azonban ebből is lényegesen több kellene. Jónak tartaná a volt korcsolyapálya helyén hasonló lehetőség kialakítását.

Obertolné Horváth Tímea az alapítvány vezetésének képviseletében elmondta, hogy a belváros parkoló mérlege erősen hiányos, pedig a sikeres belváros két feltételéből a versenyképes szolgáltatási mix teljesül. A másik feltétel pedig a parkolás.

Az Ifjúsági Ház helyén lenne a legkézenfekvőbb megoldás a probléma enyhítésére. A kereskedők bíznak az alapítványban, hozzá fordulnak, hogy képviselje az érdekeiket. a szép történelmi belvárosban nincs nagy lehetőség a parkolásra. Azt kell kihasználni, amit lehet.

A sajtótájékoztató résztvevői közül többen dolgoztak az ifjúsági Házban, többeket még nosztalgia is fűz hozzá, azonban „kinőttünk már az első diszkóból" – fogalmaztak.

Videó: Cseh Róbert


Több mint kétszáz belvárosi kereskedő írta alá a kérést, hogy parkoló létesüljön. a kereskedők alkalmazottainak és a belváros lakóinak, irodáinak is nagy szüksége van újabb parkolókra.

Dinnyés Előd titkár ismertette, hogy Győr város polgármesterének megküldött levélben, megerősítve az aláírók támogatásával kérték Borkai Zsoltot, hogy a döntéshozatalnál vegye figyelembe ezeket a nyomós érveket is. Az a fontos, hogy ne politikai okok, hanem Győr város és az ide látogatók érdekei szerint fejlődjön tovább a város - állapították meg a jelenlévők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Winkler Gábor győri építész

A Széchenyi István Egyetem professor emeritusa, volt tanszékvezető tanára 75 évesen hunyt el. Tovább olvasom