Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Az élményekre még várni kell

Győr - Az ETO Park élményközpontjára csak a napokban kapta meg a tulajdonos az épület használatbavételi engedélyét. Megkezdődött a szálloda építése, a park teljes befejezésének időpontja: 2009. év vége.
Az ETO Park élményközpontjáról hónapokkal ezelőtt levonultak az építők, élet azonban azóta sem költözött a falak közé. A tervek szerint először tavaly karácsonykor akarták megnyitni, később a februári Valentin-nap, majd húsvét volt a központ nyitásának tervezett időpontja.

Bár az már biztos, hogy locsolóbált idén sem rendeznek az élményközpontban, úgy tűnik, minden akadály elhárult az átadás elől.

– Egy peres ügy miatt csak a napokban emelkedett jogerőre az épület használatbavételi engedélye, így elkezdődhet, illetve folytatódhat a bérlői helyiségek kialakítása – kezdi Tarsoly Csaba, a tulajdonos Quaestor vezetője. – Május 1-jén rendezünk egy majálist, a győriek ebből az alkalomból először ismerhetik meg belülről is a parkot.

Az önerőből és a Magyar Fejlesztési Bank finanszírozásából készülő ETO Parkban több mint 2800 négyzetmétert foglal el majd egy CBA és egy Príma áruház, helyet kap benne ezenkívül bank, posta, okmányiroda, közmű-szolgáltatói iroda, gyógyszertár, különböző üzletek és vendéglátóhelyek.

– Különösen büszkék vagyunk rá, hogy Győr legnagyobb fitnesz- és wellnessterme, valamint egy óriási kalandpark is a park része lesz – folytatja Tarsoly Csaba. – A szerződések alapján az élményközpontot és a szállodát is idén év végén kellene megnyitni, de nekünk is érdekünk, hogy ez minél előbb megtörténjen, hiszen ezáltal bevételt termelne számunkra.

Május 1-jén majálist rendeznek, a győriek ekkor ismerhetik meg belülről is a parkot. Fotó: K. Cs.
Május 1-jén majálist rendeznek, a győriek ekkor ismerhetik meg belülről is a parkot. Fotó: K. Cs.

A stadionban a centerpálya város felőli kapuja mögött megkezdődött a hotel építése. Tarsoly Csaba azt mondja: nyár végére szerkezetkész állapotban lesz az épület, az átadóünnepséget pedig decemberre tervezik.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyik programjából 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a szálloda megvalósításához.

– Köszönet a támogatásért, ennek is szerepe van abban, hogy elkészüljön a sportrehabilitációs központ, valamint egy csúcsszintű technológiával felszerelt, hatszintes, négycsillagos konferenciahotel, melyben kilencvennyolc szoba és öt apartman kap helyet – folytatja Tarsoly Csaba. – A hotel a stadion, valamint a sportcsarnok közelsége miatt kiválóan alkalmas lesz hazai és külföldi csapatok edzőtáborozására, a rehabilitációs része pedig sérült sportolók kezelésére.

A projekt várható összköltsége 1,36 milliárd forint.

– Az élményközpont új színfoltja lesz Győrnek, szeretnénk, ha nemsokára a város hagyományaihoz méltó létesítményt avathatnánk – említi befejezésül Tarsoly Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy másik Amália

Győr - Péntek délután hat órakor és vasárnap délelőtt 10-kor a szombathelyi Mesebolt Bábszínház… Tovább olvasom