Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Az eljárás megszűnt, de még keresik Eva Rhodest

Győr-Moson-Sopron - Az egymillió forint nyomravezetői díj tovább él, s egy négyfős rendőri stáb is keresi a bőnyi állatmenhely vezetőjét, Eva Rhodest. Azonban a nő eltűnése miatt indult eljárást a rendőrség megszüntette. Ezt megfellebbezte a nő testvére.
A Kisalföld januárban közölte: négyfős rendőri stáb alakult a Győri Rendőrkapitányságon Eva Rhodes felkutatására. A bőnyi Csizmás Kandúr Állatmenhely vezetőjét utoljára szeptember 10-én látták. Közben az eltűnt nő osztrák állampolgárságú testvére azt állítja: nővérét egy nappal eltűnése előtt megfenyegették. Judith Majlath az osztrák APA hírügynökségnek azt nyilatkozta, testvére az RTL-csatornának dolgozó magyar újságírónőnek röviddel eltűnése előtt panaszkodott, hogy megfenyegették és interjúlehetőséget kért.

A korábban az RTL Klubnak dolgozó újságíró a Kisalföld megkeresésére közölte, hogy egy hete már meghallgatták a Győri Rendőrkapitányságon, ahol elmondta: nem tulajdonított jelentőséget a nő panaszainak, mivel mindig panaszkodott.

– Amikor utoljára találkoztam vele, azt mondta, félti testi épségét, nem tudja, mit csináljon. Amit elmondott, nem volt különlegesebb eset, mint máskor – nyilatkozta a riporter.

Eva Rhodes
Eva Rhodes

A testvér az osztrák hírügynökségnek nyilatkozva többek között azt sérelmezte: a magyar hatóságok elutasítják, hogy gyilkosságként kezeljék nővére ügyét, s a nő felsorolta az erőszakos bűncselekményekre utaló jeleket. Szerinte a rendőrség elmulasztotta a nyomok biztosítását. Elmondta: az általa megbízott szervezet holttestek megtalálására kiképzett kutyái egymástól függetlenül Eva Rhodes Land Roverének hátsó üléséhez vezették az idomítókat, „nyilvánvalóan, mert hullaszagot szimatoltak". Szerinte hanyagul keresték azt a férfit is, akit Eva Rhodes társaságában láttak és a megfigyelőkamera rögzítette a fotóját.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde lapunk megkeresésére elmondta, az állatvédő felkutatása még mindig nagy erőkkel tart, a rendőrség folyamatosan ellenőrzi Eva Rhodes mobiltelefonjának híváslistáit.

– Az eltűnés miatt indított közigazgatási eljárás három hónap után lejárt, azt a győri kapitányság egy hónappal meghosszabbította. Amikor az is eltelt, az eljárást a kapitányság lezárta, Judith Majlath ezt fellebbezte meg. Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya folytatja a felülvizsgálatot – nyilatkozta Kocsis Tünde. Az alezredes a kutyák jelzésével kapcsolatos kérdésünkre annyit válaszolt, azok nem minősítettek, s egy bomlás szaga származhat állattól is, amit egy kutyamenhely esetében egyáltalán nem lehet kizárni.

A körözés fenntartása mellett – aminek a lejárta húsz év – folyamatosan végezzük az adatgyűjtést- mondta Kocsis Tünde szóvivő.

– A bejelentéseket ezentúl is kivizsgáljuk, olyan képtelenségeket is, mint a legutolsó. Abban egy halottlátó azt állította, hogy Eva Rhodes él és hamis papírokkal az Egyesült Államokban van – mondta végül Kocsis Tünde.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Civil szervezetek Csipkerózsika-álma

Győr-Moson-Sopron - Ötvenhat civil szervezet – köztük a bőnyi Csizmás Kandúr Alapítvány… Tovább olvasom