Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Az élhetőbb, akadálymentes városért

Győr - Egyedülálló kísérletbe fogtak, s egyben különleges tanulmányt készítenek a győri Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének tagjai, valamint a Széchenyi Egyetem Szociális Munka Tanszék hallgatói. A projekt célja a komfortosabb, élhetőbb városérzés, ezzel együtt a győri megyeszékhely akadálymentesítésének folytatása.
A hallgatók feltérképezik Győr fontosabb közintézményeit, vendéglátó- és üzlethelységeit, hogy egy egységes adatbázisba foglalhassák a mozgás-, hallás-, illetve látássérültek, idősek és babakocsiban levő kisgyerekkel közlekedők számára is akadálymentesen használható intézményeket. A munkát a győri belváros intézményeinek és üzleteinek feltérképezésével már megkezdték, az összehasonlító, kritikát sem nélkülöző elemzésnek pedig most látnak hozzá, ehhez pedig önkéntes segítőket keresnek. Egy leendő szociális munkás és egy mérnök szakos hallgató egy-egy fogyatékossággal élő ember napját végigkíséri a reggeli munkába indulásától a délutáni hazaérkezésig. A hallgatók feladata a jegyzetelés, a fotózás, a megfigyelés és a dokumentálás. A team tagjai egy teljesen hasonló korú, végzettségű, életmódú, ép ember napját is végigkísérik, majd a látottakat, hallottakat meghatározott szempontok szerint összehasonlítják és elemzik. A kutató munkához különböző életkorú és foglalkozású vagy éppen munkanélküli segítőket keresnek. Bővebb információval Pécsi Gertrúd tereptanár a 70/557-1246-os mobilszámon szolgál.

Olvasóink írták

  • 1. zotya975 2009. március 03. 08:09
    „Igazából akik azokat a 4-5 centis "kerekesszék-barát" padkákat kitalálták-megalkották azokat kéne egypár napra beleszíjjazni egy székbe, menjenek bevásárolni, ügyeket intézni , dolgozni egyedül. Ha már egyszer nekiállnak átépíteni egy kereszteződést miért kell hagyni 4-5 centis ugratót fel nem foghatom. Biztos vmi szabvány. A mozgáskorlátozottak helyét elfoglaló, meg a járdán parkoló autókról már ne is beszéljünk. Ilyenkor nem érvényes a zéró tolerancia????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz az Autóplazában - gyorsan megfékezték a lángokat

Győr - A hajnali órákban kigyulladt a Győr Autópláza épületében egy autó. A tűzoltók gyorsan… Tovább olvasom