Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Az együttlét ereje, az alkotás öröme

Győr–Győrújbarát - A Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ látta vendégül az Evangélikus Gimnáziumok Országos Találkozójának (EGOT) résztvevőit.

Tizenkét intézményből több mint háromszáz diák érkezett.

Az elmúlt években elsősorban a versenyre, a megmérettetésre épült az EGOT, idén viszont a művészi produkció, a ˝teremtő találkozás˝ került a középpontba. A napokban lezajlott rendezvény mottóját Weöres Sándor egyik verséből kölcsönözték a szervezők: ˝Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. / Hiányosságom váljék jósággá tebenned. / Alattad a föld, fölötted az ég, / benned a létra.˝ A részt vevő diákok idén nem a sporttal, tanulmányaikkal kapcsolatos képességeiket, tudásukat mérték össze, hanem ˝kipróbálták˝ az együtt alkotás örömét. Így például fotóztak a Szigetközben, akvarelleztek a Rába-parton, falfestményeket készítettek, az üvegművészettel ismerkedtek Pannonhalmán, a Győri Nemzeti Színházban ˝beugróztak˝, mások énekkari, könnyű- és komolyzenekari, újságírói munkában vettek részt, vagy népzenét, néptáncot tanultak. A csoportok produkcióikat gálaesten mutatták be a győri zsinagógában.

A győri evangélikus iskola udvarán állították fel azt a haranglábat, amely a részt vevő gimnáziumok összetartozását jelképezi. Fotó: Krizsán Csaba
A győri evangélikus iskola udvarán állították fel azt a haranglábat, amely a részt vevő gimnáziumok összetartozását jelképezi. Fotó: Krizsán Csaba

A jó hangulatú három napot szabadtéri – Fabiny Tamás püspök szolgálatával – istentisztelet zárta a győrújbaráti gyermektáborban.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyejárás ingyen kínált kultúrával

Egyre több településre kínál színvonalas zenei, irodalmi és színházi programokat a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ. A kulturális tájoltatás új évada új programmal most kezdődik.
Tovább olvasom