Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Az egyoldalú intézkedés törvénysértő

˝A munkáltató egyoldalúan változtathat-e a munkavállaló kárára a munkaidőn? Nyolc óráról 6 órára. Mindenféle papír nélkül?˝

A munkaidő a munkaszerződés kötelező ˝tartozéka˝, ezért azon változtatni csak mindkét fél beleegyezésével lehet. Módosítani kell a szerződést, ami csak akkor valósulhat meg, ha a munkaadó és a munkavállaló is aláírja. Az egyoldalú intézkedés törvénysértő. Bejelenteni a munkaügyi felügyelőségen lehet, ezt akár névtelenül is megteheti a dolgozó.

A munkaügyi tanácsadásban partnerünk a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ). Tisztségviselőik – Potyondi Antal és Molnár Ákos – adnak tanácsokat. Olvasóink kérdéseiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik ˝A Kisalföld a dolgozókért˝ akció keretében.


Olvasói kérdés

A munkáltató egyoldalúan változtathat-e a munkavállaló kárára a munkaidőn? Nyolc óráról 6 órára. Mindenféle papír nélkül? Nem kaptam módosított munkaszerződést, sem fizetéses papírt. Főnököm közölte, hogy már szóban említette. Törvényes, amit csinál? Úgy gondolom, alá kellett volna íratnia egy módosított munkaszerződést. Milyen hivatalos szervnél tudom ezt bejelenteni? CSH

Olvasóink írták

 • 2. Tabornok 2010. május 09. 04:35
  „"imre1964 2010.05.07. 15:25
  Ha nem irod alá kirugnak és még az a kevés sem lesz.
  A dolgozók érdekeit senki nem védi ,a szakszervezet csak papíron van."
  Bizony, ez így van. Nézd meg, mit csináltak a tikosokkal! A szakszervezet jogászai, bizonyára szabadságon voltak, nem értek rá.”
 • 1. imre1964 2010. május 07. 15:25
  „Ha nem irod alá kirugnak és még az a kevés sem lesz.
  A dolgozók érdekeit senki nem védi ,a szakszervezet csak papíron van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gigamodellek bemutatója Győrben

Még soha nem látott szupermodellek mutatkoznak be a nagyközönségnek vasárnap 10 órától a Kika… Tovább olvasom