Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Az egészséget is védi a négyezer polgárőr

Győr-Moson-Sopron - A megyei polgárőrszövetség felkérte az egyesületeket – amelyekben mintegy 4 ezer önkéntes tevékenykedik –, hogy csatlakozzanak a parlagfű elleni akcióhoz. A polgárőrök azzal tudnak segíteni a hatóságoknak, hogy a járőrözéskor tapasztaltakat jelentik.
– A megyében már száz egyesület működik, négyezer körüli taglétszámmal. Reményeink szerint ennyi önkéntes segíteni tud abban, hogy a regionális államigazgatási kollégium „Parlagfűmentes régióért" megyei albizottsága még sikeresebb legyen – magyarázta a Kisalföldnek Gangl András, a megyei polgárőrszövetség elnöke.

Az egyesületeknek körlevelet küldtek, megkérve tagjaikat, hogy járőrözés közben figyeljenek a magán-, illetve közterületeken s a határban a parlagfűre.

A polgárőrök csatlakoztak az allergén növény elleni akcióhoz. Képünkön Gangl András és Jelencsics Tibor. Fotó: Bertleff András
A polgárőrök csatlakoztak az allergén növény elleni akcióhoz. Képünkön Gangl András és Jelencsics Tibor. Fotó: Bertleff András


– Felírjuk azoknak a területeknek a számát, a magánterületeknél a házszámot, ahol nem művelték, kezelték megfelelően a tulajdonosok a földjüket. Megkérjük őket, hogy minél előbb kaszálják le a parlagfüvet. Egyben felhívjuk a figyelmüket arra, hogy aratás után lehetőleg azonnal tárcsázzák le a területet, hogy ne tudjon az allergiakeltő gyomnövény növekedésnek indulni – sorolta Gangl András. Aztán hozzátette:
– A megelőzésben szeretnénk részt venni és kérünk minden polgárőrt, hogy humánusan tegye a dolgát. Különösen, ha idősek, betegek tulajdonában lévő területeken van probléma, akkor jelezzék azt a jegyzőknek, mert az önkormányzatoknak megvan a lehetőségük a segítségre.

Gangl András hangsúlyozta, hogy ez a feladat is a „polgárok őrzéséhez", az egészségük őrzéséhez tartozik. Amennyiben nem nagyszámú, csak egy-egy tő parlagfüvet találnak, akkor kitépik.

Olvasóink írták

  • 1. Tűzimádó 2008. július 21. 21:30
    „Polgárőrök....... :)))))))))))))))))

    Ugyan mire vagytok???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fesztiválok korát éljük

Győr-Moson-Sopron - A fesztiválok korát éljük: míg korábban évente két-három nagyvárosi… Tovább olvasom