Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Az egész falut megmozdíthatja a Kisalföld Vágta

Eddig minden évben megyénkben volt a legtöbb induló a vidéki előfutamok között.

Az önkormányzatok háromféle csomag közül választhatnak – eltérő nevezési díjak mellett –, attól függően, milyen versenyszámokban szeretné megmérettetni magát a település. A gyorsasági futamon történő indulás mellett a „full extrás" Széchenyi-csomag például 20 további versenyszámban történő indulást is magába foglal, ami azt jelenti, hogy egy falu apraja-nagyja megmozdulhat, például „A falu ördöge" vagy „A vidék traktorosa" versenyszámban.

Ahogy az eddigi években, valószínűleg idén is több önkormányzat egy-egy helyi kötődésű vállalkozó támogatásával indul majd, ahogy például tavaly Bőny lovasa is. Utóbbi tovább is jutott a fővárosi Nemzeti Vágtára, amire idén a három leggyorsabb lovas számíthat.

Érdemes nevezni, hiszen itt valóban igaz, hogy nem(csak) a győzelem, hanem a részvétel is fontos, és a kétnapos program összekovácsolja a lakókat – akár versenyzőként, akár szurkolni érkeznek a Kisalföld Vágtára, július 20–22-én a gyirmóti Rodeo Ranchre.

Győrság tavaly nemcsak a gyorsasági futamban indított lovast. de Ferenczi Zsolt polgármester személyesen is beszállt a küzdelembe: a polgármesterek fogathajtó futamán maga is bakra ült. Az 1500 fős településről sokan szurkoltak neki a pálya széléről, ami nem is csoda, hiszen a faluban élénk a lovasélet: hagyományőrző és lovas egyesületük lovas falunapot, szüreti lovaskocsis felvonulást szervez, a környező gyönyörű táj pedig mágnesként vonzza a tereplovasokat.

A falu első embere elmondta, ha sikerül támogatást szerezniük, idén is ott lesznek.

A települések jelentkezését július 15-ig várják, ezután állítják össze az egyes futamok indulóit. Tavaly 21 település indított lovat, amivel a Kisalföld Vágta a legsikeresebb vidéki előfutam volt. Megint, hiszen az elmúlt három évben itt volt a legtöbb nevező, szemben az ország többi részén nevezett átlagosan 16-17 lovassal. Még a megyehatárokon kívülről is voltak jelentkezők – ezt a szabályzat nem tiltja –, köszönhetően valószínűleg a rendkívül jó minőségű, homokos versenypályának.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségeket keresnek a vágtán

A lovas tehetségek mellett a „Kisalföld sztárját" is keresik a Kisalföld Vágtán énekes és… Tovább olvasom