Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Az e-hulladék veszélyes, nem a kukába való

Az elhasznált, elromlott vagy feleslegessé vált elektromos és elektronikai készülékek nem a kukába valók – erre hívja fel a figyelmet a lakossági e-hulladékok újrahasznosításának koordinálására szakosodott közhasznú szervezet, az Electro-Coord Magyarország.

Hazánkban évente mintegy 130 ezer tonna ilyen "szemét" képződik, ebből 40 ezret gyűjtenek vissza. Szelektív gyűjtésük azért fontos, mert a feldolgozás előtt el kell távolítani a környezetre különösen veszélyes – sok esetben rákkeltő – és csak speciálisan kezelhető anyagokat (például a higanyt, az azbesztet, a brómtartalmú műanyagokat).

A cég az országos logisztikai hálózatán keresztül évi 30 ezer tonnát gyűjt vissza, aminek a 80–85 százaléka kerül újrahasznosításra.

A lakosság térítésmentesen adhatja le a háztartásban keletkezett – épségben lévő, főalkatrészekkel rendelkező –, hulladékká vált elektromos készülékeit a www.electro-coord.hu internetes oldalon található címeken.

Ide tartoznak a háztartási kis- és nagygépek, a barkácsgépek, a szórakoztatóelektronikai készülékek, a számítógépek, a monitorok, a fénycsövek, a kompakt izzók és a lámpatestek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Richter Teremben tartja vasárnapi koncertjét a Győri Filharmonikus Zenekar

A kedvezőtlen időjárás miatt a múzeum udvara helyett a Richter Teremben tartja július 3-i koncertjét… Tovább olvasom