Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Az Audi támogatta, a tanárok festették

„Tanuljunk a múltunkból, keressük egymással a békét itt is, az országban is, a Kárpát-medencében is" – hangzott el tegnap délelőtt Csornán, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett megyei ünnepségen.

  Újabb lépést tett a korszerű szakképzés felé a győri Lukács Sándor-középiskola: szerdán átadták az intézmény új Audi Hungaria CNC Oktató Központját, valamint járműgyártó tanműhelyét.  Gyakran elhangzik különböző szakmai fórumokon, hogy a győri szakképzés nincs összhangban a piaci igényekkel, s az érdeklődés is csekély az oktatási forma iránt. Nos, ez a győri Lukács-iskolára biztosan nem igaz, hiszen az itt végző szakemberek kifejezetten keresettek a régióban, s jelentkezőkben sincs hiány, különösen, ami az „audis" osztályokat illeti. A német nagyvállalattal 2001-ben kezdődött az iskola együttműködése, melynek gyümölcseként szerdán újabb oktatóközpontot és tanműhelyt avattak. Az Audi Hungaria CNC Oktató Központban és az Audia Hungaria Járműgyártó Tanműhelyben a legkorszerűbb felszerelésekkel és berendezéseken sajátíthatják el a tanulók a járműgyártás, a forgácsolás és az autószerelés fortélyait. A fejlesztésből az iskola dolgozói is kivették a részüket, tudtuk meg Rákóczi Tibor is - kolaigazgatótól: a március eleji „fitneszhétvégén" kilencvenen dolgoztak – festettek, alapoztak, burkoltak – az épületen, így 8 millió forint értékű munkát sikerült „házon belül" elvégezniük. Az épület avatásán Ottófi Rudolf alpolgármester örömmel jegyezte meg, hogy a fejlesztéssel az intézmény még inkább előremutató példa lesz arra, hogy a diákok korszerű szakmákat korszerű körülmények között sajátítsanak el, s egyben cáfolta a Lukács-iskolával kapcsolatban keringő pletykákat. – Felröppent a rémhír, hogy az intézmény eladósodott, de szerencsére szó sincs ilyesmiről. Mindössze az történt, hogy az iskola észszerű, korszerű fejlesztésekre kért és kapott pénzt – 60 millió forintot – az önkormányzattól. Amint az új létesítményekben is láthatják, jó helyre került! – mondta az alpolgármester az avatási ünnepségen. Utóbbit megerősítette Rozman Richárd, az Audi Hungaria Motor Kft. frissen kinevezett személyügyi ügyvezető igazgatója is, aki elmondta, hogy Győrben már ugyanolyan körülmények között, XXI. századi technológiával képzik a tanulókat, mint szerte Európában, így az Audi anyaországában, Németországban is. Azt, hogy az iskola és az Audi közötti együttműködés kölcsönösen előnyös mindkét félnek, nemcsak az elmúlt hat évben a képzésre felajánlott több százmillió forintos anyagi és tárgyi támogatás bizonyítja, hanem az is, hogy az iskola időközben a győri Audi-gyár munkaerő-utánpótlásának egyik fő bázisa lett. Évente több mint száz végzett tanuló kap munkát a vállalatnál, az iskola képzési rendszerét pedig kifejezetten a gyár igényeihez igazítják. Rákóczi Tibor igazgató szerint a fejlődés nem áll meg: már épül az intézmény új autófényező-oktató központja, s a hidraulika, pneumatika és irányítástechnika terén is szeretnének továbblépni, ha pedig a szakminisztérium is jóváhagyja, hamarosan elindulhat Győrben – Magyarországon elsőként, az Audi és a Suzuki támogatásával – a mechatronikai szerelők képzése is.

Pomaranski Luca

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élhetőbb Győrt álmodnak az építészek

A győriek egy jelentős része városát kulturálisan nem különösebben igényes munkásvárosnak könyveli el. Révi Zsolt főépítész szerint szép dolog az önkritika, mégis arra biztat, barátkozzunk meg a gondolattal: a megyeszékhely kulturális és idegenforgalmi gyökerei ígéretes hajtásokkal kecsegtetnek. Tovább olvasom