Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Az Audi számít a magyar beszállítókra

A cég jelenleg évi 460 milliárd forint értékben vásárol magyar alkatrészt – hangzott el az Autopro.hu szakmai napján pénteken.

A Kisalföldet és a kisalfold-hu-t is kiadó Lapcom Kft. által létrehozott járműipari szakportál, az Autopro.hu egyéves születésnapja alkalmából rendeztek szakmai napot a győri Audi Hungária Motor Kft.-ben pénteken. Az eseményen elsősorban azon cégek képviseltették magukat, amelyek a győri gyár beszállítóivá szeretnének válni.

Koloszár Tamás, a portál főszerkesztője köszöntőjében azt mondta: tavaly ilyenkor világvége hangulat uralkodott az autóiparban, amelynek helyére mára a bizakodás lépett. Szammer István, a Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója az Autopro.hu küldetésének azt nevezte, hogy segítségével a járműipari szereplők könnyebben kommunikáljanak egymással és közelebb kerüljenek a nagy gyárakhoz.

Lőre Péter, az Audi kommunikációs vezetője előadásában úgy fogalmazott: számítanak a magyarországi beszállítókra. „Az Audi elvárása a versenyképes termék, a versenyképes ár és a pontos szállítás. Ez nem egyszerű feladat, s a hazai cégek itt nem egymással, hanem az egész világgal versenyeznek" –  hangsúlyozta a szakember, aki megjegyezte, hogy a magyar beszállítói arány évről évre nő, s a győri Audi jelenleg évi 460 milliárd forint értékben vásárol magyar alkatrészeket.

Lőre Péter prezentációban mutatta be az Audi bővítését, amelynek révén a világ legnagyobb motorgyára mellé járműgyárat építenek, ahol az A3-as egy újabb változata, valamint TT Coupék, a TT Roadsterek és a A3 Cabriolet-k gördülnek le a gyártósorról. A kétmillió négyzetméternyi területen 340 ezer négyzetméternyi csarnokot építenek, amelyek 2011 végére már állni fognak – a munka nagyságára jellemző eddig 16 év alatt 320 ezer négyzetméternyit húztak fel. 2012-ben már a gépszállítások és az új dolgozók képzése történik, hogy az év őszén a próbaszéria is elkészülhessen. A sorozatgyártás 2013-ban kezdődik. A 252 milliárd forint értékű beruházás 1800 új munkahelyet teremt.

Olvasóink írták

 • 4. Nagy3845 2010. november 20. 11:56
  „Ha ilyen ziccereket nem rúgunk be, akkor tényleg nem tudom, mit akarunk”
 • 3. elemér 2010. november 19. 20:10
  „Ez a ut vezet a fejlödéshez. Nem lehet az hogy a profitot kiviszik és csak olcsón dolgoztatnak. Wen Jiabao ezt nemrég szóvátette a multiknak. Ilyesmit nem engednek meg ezentul Kinában. Iphone-t készittik Kinában, de tervezik az USA-ban és az alkatrészek Korea és Taiwanbol jönnek. Kinaiak már mindent el lestek és egyre nagyob a pofájuk.”
 • 2. polgar79 2010. november 19. 18:13
  „A környezetvédők lennének a bogáncs és bogárbeszállítók :-D”
 • 1. arrabonem 2010. november 19. 14:40
  „Az Audi számít a magyar beszállítókra.
  A magyar beszállítók számítanak az Audira.

  Az Audi számít a magyar kormányra.
  A magyar kormány számít az Audira.

  Micsoda love-story.
  Csókról csókra alakul a gruppen, csak a környezetvédők babrálnak magukban...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét év után újraindult Győrben a Dili! - képriport

1977-ben indult hódító útjára a KTMF Stúdió szervezésében a fergeteges vetélkedő sorozat. Szombaton ismét a versengésé volt a főszerep a győri Egyetemi Csarnokban. Tovább olvasom