Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Az Audi segítette Győr tanúsítványát

Győr - Az Audi Hungaria Motor Kft. segítségével kapott környezetirányítási tanúsítványt a győri önkormányzat. Az országban tizenhárman rendelkeznek ilyen rendszerrel.
A győri önkormányzat három évvel ezelőtt pályázati pénzből kezdett hozzá az EMAS környezetirányítási rendszer bevezetéséhez. Az EMAS-rendelet, amelyet az Európai Unió 1993-ban bocsátott ki, a környezeti teljesítmény folyamatos javításának leghatékonyabb és legmagasabb szintű eszköze. A környezettudatos termelést rendszerbe foglaló előírások a törvényi minimumnál sokkal szigorúbb követelményeket támasztanak a vállalatokkal és más szereplőkkel szemben.

Borkai Zsolt polgármester tegnap városházi sajtótájékoztatón jelentette be: a napokban érkezett meg a tanúsítvány és a regisztrációs szám (a 13-as) az önkormányzathoz. Az eseményen Thomas Faustmann, az 1-es regisztrációs számmal rendelkező győri Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója gratulált a politikusnak ebből az alkalomból. Tehette ezt azért is, mert a multinacionális cég szakértői révén tanácsadással és képzésekkel járult hozzá, hogy a megtorpant tanúsítási folyamat végül sikeres legyen.

Az igazgató hangsúlyozta: a környezettudatos cselekvés alapvető eleme vállalati filozófiájuknak. A cég nemcsak termékeit, hanem gyártási folyamatait is a jövőbe mutatóan alakítja ki.

Példaként említette, hogy a keletkező hulladék 97 százalékát újrahasznosítják, amely ma már alapanyagot is jelent, és ennek révén 6 millió eurós haszonra tettek szert.

Thomas Faustmann további együttműködést ajánlott a városnak.
Borkai Zsolt köszönetet mondott az Audinak a segítségért és kollégáinak a munkáért, majd reményét fejezte ki, hogy a város és a cég közötti most is jó kapcsolat egyre szorosabbá válik. A polgármester átadta Thomas Faustmann-nak Győr környezetvédelmi nyilatkozatának egy példányát.

Gerencsér Tivadar, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon mindössze négy önkormányzat rendelkezik EMAS-tanúsítvánnyal. A megyeszékhelyen az önkormányzat az Audit és a Büchl Hungária Kft.-t követte ezen a téren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neupor Zsolt: Elég a semmittevésből

Győr - „Ellenzékként új hozzáállást akarunk képviselni, nem mondunk mindenre durcásan nemet.… Tovább olvasom