Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Az Audi nem érzi a recessziót

Győr - A világon végigsöprő pénzügyi válság elbizonytalanította a piacokat s a nagy autógyárak sorra jelentik be a termelés visszafogását. A győri Audi is vizsgálja, szükség van-e műszakátszervezésre.
– A győri Audi Hungaria Motor Kft. folyamatosan elemzi és figyelemmel kíséri a piaci igények változását és szükség esetén reagál a folyamatokra, csakúgy, mint a vállalat elmúlt tizenöt éves történetében, ha kell, akár a műszakok átszervezésével is – fogalmazott a Kisalföld megkeresésére Lőre Péter kommunikációs vezető. – Azt azonban szeretném hangsúlyozni, hogy a győri gyár hatezer munkatársának állása hosszú távra biztosított, a vállalat tovább fejlődik Győrben.

A Volkswagen pozsonyi gyára a hírek szerint októberben egy hétre leáll, s a szokásos kéthetes karácsonyi leállás is hosszabb lehet a tervezettnél. Kérdésünkre, hogy ez kihat-e a győri gyárra, amely motorokat szállít Pozsonyba a Q7-es autók gyártásához, Lőre Péter azt mondta, a győri Audi ebben az évben is hasonlóan magas szinten teljesít, mint tavaly, 2008-ban ismét több mint 1,9 millió motor készül, a járműgyárban pedig az év végéig több autó hagyja el a gyártósorokat, mint tavaly.

Olvasóink írták

 • 2. farádi 2008. október 08. 19:12
  „blablablabla

  Meglátjuk mit mondanak majd holnap. Veress is tegnapelőtt: Eu-t nem érnti a gazdasági válság, tegnap: Mo-t nem érínti a gazdasági válság és láss csodát kinyitott ma a bót és egyszerre zuhant minden.”
 • 1. Magor 2008. október 08. 07:43
  „Na itt kezdődik az etetés! A motorgyártókat itt Győrben lehet, hogy nem érinti a Q7- es felfutása végett.
  Egy új autó lényegesen kevesebb darabszámmal kezdi meg a működését, mint egy már hónapok óta gyártottnál. Nem nehéz így tartani a tervezetteket, de mi a helyzet a TT és az A3- as gyártással? A múlt héten jelentették be, hogy sajnos érinti a válság ezt a területet, így hát be kell vezetni a három műszak helyett a két műszakot. Lényegében egy műszak szűnik meg. Mivel nem akar elküldeni senkit, felajánlották az Audis kollégáiknak, hogy kimehetnek Ingolstadtba a Q7-es felfuttatását segíteni. ( Itt jegyzem meg, hogy sokuknak muszáj lesz.)
  A nagy kérdés már csak az, hogy mi lesz a sok "külsőssel" és a bedolgozó cégek alkalmazottjaikkal? November elején zsúfoltság lesz a munkaügyi hivatalokban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Délutáni csúcs a Pápai utcában (VIDEÓ)

Győr - A délután fél ötkor készült felvételen látható, hogy a Pápai utca, a 83-as út felé vezető… Tovább olvasom