Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Az Auchan 500 munkahelyet teremtene Győrben

"Tulajdonunkban van az a fejlesztési terület, ahova az áruházat felépítenénk a 83-as főút mentén" - közölte az Auchan. A plázastop azonban számos kérdést felvett.


Portálunk hétfőn adta hírül, hogy valószínűleg a "plázastop" jövő évi életbe lépése előtt zöld utat kap az Auchan győri beruházása a 83-as főút mentén, melyet már tavaly is több zöldszervezet és ménfőcsanaki lokálpatrióta erősen ellenzett.

A kisalfold.hu kérdéseire az Auchan Magyarország egy rövid közleménnyel válaszolt.

Auchan: tulajdonunkban van az a fejlesztési terület, ahova az áruházat fel szeretnénk építeni

"Egy-egy áruház megépítésének előkészítő munkálatai lényegesen hosszabb időt vesznek igénybe, mint maga a megépítés.

Győr rendkívül dinamikus fejlődő város, ezért már hosszabb ideje foglalkoztat minket a gondolat, hogy áruházat működtessünk a térségben.

Jelenleg ott tartunk, hogy tulajdonunkban van az a fejlesztési terület, ahova az áruházat fel szeretnénk építeni a 83-as főút mentén - ezzel mintegy 500 munkahelyet teremtünk közvetlenül.

A sajtóban olvastuk a híreket, hogy jövőre életbe lép a plázastop egy kormányrendelet alapján. Sajnos, a rendelet szövege, tartalma, határidői egyelőre nem ismertek számunkra" - tudatta Gillemot Katalin, az Auchan kommunikációs igazgatója.

Az építési tilalom alól Matolcsy György felmentést adhat

Az tény, hogy egyelőre a plázastop néven elhíresült kormányrendelet több ponton is kérdéseket vett fel.

Noha Giró-Szász András kormányszóvivő múlt héten kijelentette, hogy "jövő januártól általános építési tilalom érvényes a 300 négyzetméter feletti kereskedelmi építményekre".

Igaz, azt is hozzátette: "a tilalom alól a vidékfejlesztésért, a környezetvédelemért és a kereskedelemért felelős miniszterek által létrehozott bizottság javaslata alapján a nemzetgazdasági miniszter adhat felmentést".

Ráadásul arról semmilyen biztos információ nem derült eddig, hogy az idén elkezdett beruházásokra hogyan milyen hatállyal a vonatkozik plázastop a következő évben?

"Józanész" mindenesetre az diktálja, hogy ezek a beruházások még befejeződhessenek, hisz a 300 négyzetméter feletti kereskedelmi építményekre az építési tilalom 2014 végéig szól.

Így, ha a győri Városstratégiai Bizottság keddi ülése után a november végi közgyűlésen is elsöprő támogatást kap az Auchan győri beruházása, akkor a piros madár szinte biztosan fészket kezd rakni Győr-Ménfőcsanak szomszédságában 2011 utolsó heteiben.Épüljön vagy ne épüljön? Így szavaztak olvasóink

A hétfőn megjelent "A Plázastop Győrre nem érvényes? A Reflex szerint zöld jelzést kap az Auchan" című írásunkra több mint 13 ezer olvasónk kattintott.

A cikkben található szavazás pedig a következő eredményt hozta.

A látogatóink több mint 60 százaléka az Auchan győri érkezését támogatja, közel 30 százalékuk nem örülne egy újabb multi letelepedésének, míg 12-13 százalékuknak alapjáraton nincs baja a francia bevásárlóközponttal, de azt nem értik, hogy a Plázastop törvényt minek is szavaztak meg az országgyűlési képviselők.


Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. civil 2011. november 20. 18:02
  „Pancser! Ha olyan jók volnának a génmódosított növények, szerinted a kormány miért küzd magyarországi megjelenésük ellen??? (Legutóbbéppen Illés Zoltán tárgyalt errőlAmerikában.) Hülyeségeket beszélsz egyébként, gondolom, jó pénzért teszed!
  Az madaras tecso egyébként az évi 227 milliárd árbevétele után egyetlen peták adót sem fizet itthon, mindet külföldön, ezzel is hozzájárulva a magyar gazdaság mélyrepüléséhez.A másik testvér, a Tesco, legalább virít valamennyit a hazai kasszába is, noha közel nem annyit, mint a hazai kisvállalkozásban működő élelmiszerboltok. Támogatásokban pedig többszörösét élvezik, mint a hazaiak....Ezek sajnos tények,bárki számára elérhetők, és a tényekkel vitatkozni nem érdemes.
  Máskérdés, hamár jön is a madaras, miértéppen oda, aholmár van 7 db bevás.közp., és miért nemoda, ahol a lakosság ezt óhajtaná? Ha ilyen jól informálnak, tán erre is kérdezz rá!
  Annak is nézz utána, hogy az 500 teremtett (ígért) munkahely mellett, hány fog megszűnni éppen miatta! Meg fogsz lepődni... Munkahelynek lehet-e nevezni a minimálbérért 3 műszakban (szombat és vasárnap is) állásokat? (Gondolom államilag támogatva, a te adódból is,márha fizetsz egyáltalán.)
  Mitőltej az, amit dobozban 3 hónapig tartósítottan árulnak 250-ért? Ha ez olyan minőségi, ahogy állíttod, minek állnak km-es sorok a tejautomatáknál valódi tejért 120.-ért az emberek? Szerinted mindenki hülye, aki valódi tejet vásárol féláron? A magyar termelőpedig, ha beszállít a madarasba, 180 nap múlva hozzá is jut a pénzéhez. Talán, ha szerencséje van. (Ez is tény!) Azaz a beszállítók tartják el ezeket. Te biztosan örülnél, ha 180 nap múlva kapnál csak fizetést, ugye??”
 • 60. Nemezis 2011. november 19. 00:07
  „pancser!

  Csak el kéne tudni olvasni!

  A nagy bódé ára pár hónap alatt visszajön nekik. Pár év múlva ha nincs már megfelelő forgalom, mert elfogyott az új hitel is simán elhagyható, leromolható számukra. Már nem veszteség.”
 • 59. pancser 2011. november 18. 07:55
  „58! Azért épít az Auchan, hogy legyen mit itt hagyni. Feje tetejére állítod a logikát "Nemezis"!”
 • 58. Nemezis 2011. november 18. 00:15
  „Még egy multi aki havi milliárdos nyereséget keres belőlünk, aztán mindet szépen elviszi! Sok hülyének meg ha lemerül a hitelkártyája, kerete, akkor majd szépen a multik tovább állnak és az utolsó lekapcsolja a villanyt. De a sok sötétnek ez fel sem tűnne...”
 • 57. Nemezis 2011. november 18. 00:09
  „vanessa!

  A Tescoban bevásárlás az a balkán szint már jó rég! Jó reggelt!”
 • 56. pancser 2011. november 17. 21:31
  „55-hoz"bojtár" még nagyítóval sem találok helyes megállapításokat a kommentedben. Senki nem eszik mocskot, a génmódosított növények pluszt adnak ízben, színben, szárazságtűrésben stb. Amerika ezen él és tovább él. A magyar gazdák számtalan kedvezménnyel gazdálkodhatnak, egy gazdasági társaság messze több adót fizet mint ők. Az emberek többsége jó árut akar venni. Ha a magyar élelmiszer előállítók azt akarják, hogy vegyem a termékeiket szíveskedjenek olyat kínálni, hogy inkább ezt válasszam a külföldi helyett. Amit ti akartok, eszi nem eszi, ez van és kész, háborús időkben elment, de ma a világkereskedelem korában erőszak.”
 • 55. bojtár 2011. november 17. 14:40
  „52. vanessa 2011.11.17. 10:29
  nagyon rossz irányból közelíted meg a dolgot .A Magyar bolt azért nem tudja olcsóbban adni a magyar árut mert olyan járulékokkal súlytja a gazdákat a kormány,hogy csoda,hogy még van magyar gazda (víz,villany,üzemanyag,TB,adók tömkelege)Na innen bűzlik az egész gazdaság ,hogy direkt romboltatta le az állam az egész gazdaságot(UNIO) és mivel a multik nem fizetnek adó ezért az összes génkezelt mocskot idehozzák neked a behozatalért nem kell fizetnie mivel uniós tagország ezáltal nem hogy még extra profittal adja el mocskait ,de még évi 100milliókat szivattyúznak ki az országból mert nekik nem kell adót fizetni illetve kell ,de nem annyit mint egy Magyar gazdának.Na akkor felteszem a kérdést ez szerinted normális???Már most megfigyelhető a puszítás amit ezek a multik véghez vittek.Ne értsen senki félre legyen multi Magyarországon,DE fizesse ugyanazon járulékot mint a magyar és kötelezze a gazdasági hivatal,hogy pl.élelmiszereknek 70% magyar termelőtől kell ,hogy származzon csak ezek soha nem fognak teljesülni mert ebben az országban már nem a Magyar mondja meg,hogy mi legyen.”
 • 54. vanessa 2011. november 17. 11:13
  „olvasom ne hidd,majd egymást löködni fogják, hogy be jussanak a megnyitáskor, jo magyar szokás szerint”
 • 53. olvasom 2011. november 17. 10:43
  „a sok okos,de jo tőbb űres parkolo,mikor vasárolni megyek!kőszőnőm.”
 • 52. vanessa 2011. november 17. 10:29
  „Nemezis, remélem te is ott vásárolsz, mert ha olyan lenne nem lenne tele a parkoloja, maradjáll a balkán szinten.meylik kisboltos olcso?van ahol 30ft 1 kifli, akkor miről is beszélünk, ja a kisboltosok a METROban szerzik be az árujukat, megveszi a tejet 120 ért eladja 210 ért”
 • 51. Kruse 2011. november 17. 10:21
  „49. Nem a multik miatt nő ebben az országban a munkanélküliség. Voltak saját gyáraink ami rengeteg embernek adott munkát de eladták vagy tönkretették, és holt biztos, hogy nem a Tesco miatt.”
 • 50. hellboy780917 2011. november 17. 09:56
  „Dexter: én ezt tudom, s sosem vitattam. :) én csak azt jelezte, hoyg a coop nem akarta felvásárolni az osánt, meg közelsincs olyan izmos, mint ahogy beállították... tehát kb mintha az egér ajánlatot tett volna a macskának, hoyg akkor most megeszlek... ;)

  az általad felsorolt láncolatok meg inkább egy súlykategória... de a lényeg az árbevétel, mert az adja a tőkét egy ilyen akció alapjának.... nem a forgalom. mert lehet valami nagy forgalmú, ha nem termel megfelelő profitot... és ilyen pl a coop, hiába van belőle sok, mégis béka segge alatt vannak... és ha szövetkezni akarnak valakivel, akkor az elég erősen likvidítási problémákra utal...”
 • 49. Nemezis 2011. november 16. 23:42
  „A multik megjelenése óta nagyobb vagy kisebb-e munkanélküliség? Mert azóta folyamatosan nő! Mit hoztak idáig az ún külföldi befektetők? SEMMIT! Vittek! Gyakorlatilag az államadósság amit mi fizetünk vissza kiment az országból ilyen "befektetők" kezén! Strabag, bőnyi szélerőműpark ami spanyoloknak és németeknek hoz hasznot a mi pénzükből, bezárt francia tulajdonú magyarországi cukorgyárak stb. NEM LESZ AUCHANUNK! Mert nem a mienk! Jó reggelt!

  Aki meg ott akar vásárolni most is megteheti a Tescóban vagy vele szemben a szemétdombon is kapirgálhat. Mindenhol ugyanazt találja!”
 • 48. balterswil 2011. november 16. 22:35
  „És a környezetvédők? Már megint kilóra megvették őket?”
 • 47. kisokoska 2011. november 16. 22:17
  „Épüljön és szépüljön városunk. Én ezt kívánom, és ebbe az Auchán is beletartozik. Meglehet nézni a volt gazdaboltokat. Nagy csinnadrattával megnyitották, és milyen árút árulnak ? Nem is mondom.”
 • 46. Bo9903 2011. november 16. 22:13
  „Auchan Magyaro.-n 500 embernek lenne munkahelye: pl. pénztáros havi 70 ezer forintért, hacsak 10 ft hiánya van, neki annyi, akkor lehet valaki árufeltöltő is, havi mondjuk 40 - 50 ezer forintért, esetleg ha valami kisfőnök, tán megüti a 100-at. Mindenki nem lehet nagyfőnök, itt is majd az 500 emberből kb. 450 majd alamizsnáért fog dolgozni, és a legkisebb hibáért is szankcionálni fogják, és még majd örülnie kell, hogy dolgozhat napi 12-16 órát, és ha véletlen hétvégén, vagy legalább vasárnap nem lenne nyitva, akkor meg a "tisztelt" vasárnapi "vevők" majd kiakadnak, hogy vasárnap miért nincs nyitva, mert egész héten nem tudták megvenni a napi betevőt... itt nálunk minden cég ingyen akarja dolgoztatni ezt a kuka magyart....”
 • 45. Dexter 2011. november 16. 21:35
  „Hellboy

  Bármint is mondasz, attól még tény, hogy a CBA és már a Coop is ajánlatot tett a Provera csoportra (Match, Cora, Profi).”
 • 44. ildancs20 2011. november 16. 20:58
  „Ó persze, mert a kis boltok olyan olcsók és persze csak minőségi terméket árulnak!! Persze és had kérdezzem már meg a kisboltos/kereskedő honnan szerzi be a termékeit??? Jah,hogy a többség a metróból,paksi..?? Én még olyan kis boltban nem jártam ami olcsóbb s megbízhatóbb lett volna! Többször kaptam romlott húst/szzalámit kisboltban. És igen ugyanúgy átvernek ott is,míg a kisboltos tulaja néha ki sem fizet,mert nincs bevétele..... Jah, hogy dolgozni kell kérem? És hol nem kell? Audiba is szar mert melózni kell,itt is. Szar a fizu? Mindenhol az elárulom! Magyarországon kevesen keresnek jól! Amúgy meg tudtommal a kapitalizmus lényege a szabad piac,és a versengés! Kérdezek: a tescó, metró mikor üres??? Mellesleg megjegyzem, tele lesz ez is ha megnyit. És ne sírjunk munkahelyet teremt, munkát ad az építőiparnak,fejleszt. Más külföldi nagyvárosba mész, ahhoz itt le vagyunk maradva bevásárló központ szempontból. Örüljünk,hogy van miből válogatni! Tökéletes üzlet nincs!!!”
 • 43. kolombela 2011. november 16. 20:28
  „IGEN!!! Ötszáz új munkahely keletkezne... ezer meg megszűnne!!! Ez az országos arány a multik megjelenése óta Magyarországon.”
 • 42. isti-58 2011. november 16. 19:17
  „Szerintem a legjobb áruházlánc magyarországon,sokszor utazom csak a bolt miatt Pestre vagy Fehérvárra.
  Györ és környéke biztos jol járna vele”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben - Munkások lógtak a levegőben a révfalui hídnál Győrben - videó

Leszakadt Győrben a Kossuth-híd hídvizsgáló kocsijának egyik felfüggesztése kedden délelőtt 10 óra… Tovább olvasom