Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Az ÁSZ és az APEH elnöke a válságról

Győr - Harmóniát kell találni a reálgazdaság élénkítése és az államháztartás érdeke között, az ellenőrzésnek a mostani helyzetben is következetesnek kell maradnia, többféle szolgáltató segítséggel – mondta szerdán Győrött az Állami Számvevőszék és az Apeh elnöke.

A Magyar Pénzügyi Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesülete rangos előadókkal itt tartotta "három megyés konferenciáját. Az előadók között volt dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (s egyúttal a Magyar Közgazdasági Társaság) elnöke is, aki egyebek között a gazdasági válság kérdéseiről beszélt. Elmondta egyebek között, azok az országok vannak viszonylag könnyebb helyzetben, amelyek még rendelkeznek államháztartási tartalékokkal. Mi nem ebbe a csoportba tartozunk.

A felvett hitel az ÁSZ elnöke szerint banki eszközökön keresztül jut el a gazdaságig. Márpedig, egy mondást idézve „akinél a pénz, annak szól a muzsika". Véleménye szerint a kilábalás talán már jövőre megkezdődhet, ám a már ismert intézkedése csak hosszabb távon lehetnek sikeresek. Az APEH elnöke, dr. Szikora János egyebek között arról beszélt, hogy elkészült az adóhatóság középtávú stratégiája. Az elnök szerint egyértelműen következetesnek kell maradni az ellenőrzésekkel, és újabb szolgáltatásokkal segíteni az adózókat, kiemelten is figyelni például fizetési kedvezményekkel - azokra, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe.

Olvasóink írták

 • 3. AranyKözépút 2009. február 19. 15:01
  „http://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2009/02/19/forradalom_elott”
 • 2. radír 2009. február 18. 17:05
  „Nem lehetne végre az "egyszerűbb adórendszer" a holnap stratégiája? A fizetési kedvezményeknél sokkal többet érne és az adóellenőrzés is hatékonyabb lenne. (ez utóbbi értelmezéseben: kevesebb ellenőr és jól tervezhető adóbevétel befolyása)”
 • 1. nocomment41 2009. február 18. 16:18
  „"A "Beindulástól" a zuhanórepülésig: a kormányf? esete a pénzügyi válsággal"
  "2008. október 7.
  Erős a magyar pénzügyi rendszer, a pénzügyi élet szereplői, akiket a kormány megkérdezett, nem tartanak a nemzetközi pénzügyi piaci válság közvetlen hazai hatásától "
  http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=31848”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pénz boldogít? Gazdaságról őszintén -interjú Sej Attilával

Merre tart a magyar gazdaság? Érdemes-e kockáztatni megtakarításainkat? Hogyan tovább magyar tőzsde,… Tovább olvasom