Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Az árvízvédelmi készültség megszűnik, a belvízvédelem marad

A Duna folyamatos apadása következtében a Vízügyi Igazgatóság területén szerdán 18.00 órától mindenhol megszünteti az árvízvédelmi készültséget.

Árvíz

Nagybajcs-Komárom térségében szerda reggelre a vártnál kissé intenzívebben apadt a folyó, csütörtök eggelig további jelentős vízszintcsökkenés valószínű.

A győri rakpartról a víz szerda éjszaka húzódik vissza teljesen.

Belvíz

Az Igazgatóság területén továbbra is 4 szakaszon (Alsó-Szigetköz, Rábca mentén, Marcal mentén és Kapuvár-Hanság térségben) áll fenn belvízvédelmi készültség.

A készültség keretében üzemel a Bácsai, Szavai, Győrzámolyi, Lesvári, Tárnokréti, Mosonszentmiklósi, Győrsövényházi, Gyirmóti, Bősárkányi szivattyútelep, valamint a Rabkertnél 4 mobilszivattyú.

A keddi nap folyamán működő szivattyúk több, mint 1.900.000 m3 vizet emeltek át.

A belvízzel elöntött területek nagysága közel 10 600 hektár, azaz közel 106 km2 volt.

A szerdai nap során a hidrológiai helyzet várhatóan tovább javul Győr térségében és emiatt a Rábca zsilipek külvízi vízszintjei tovább csökkennek.

Az érintett szakaszokon folyamatos a műszaki feladatok ellátása, a lefolyási akadályok, uszadékok eltávolítása és az elöntött területek bejárása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évértékelés: oktatásban előkelő helyen, hulladékgyűjtésben hátul kullog Győr

A statisztikák Nyugat- és Közép Dunántúl megyei jogú városait hasonlítják össze. Az összesítésben Győr és Sopron van az élen. Tovább olvasom