Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Az Arrabona Diákszínpad arany minősítést kapott

A győri Gyermekek Háza fenntartásában működő Arrabona Diákszínpad középső csoportja országos sikert, arany minősítést ért el a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón.

A Magyar Drámapedagógiai Társaság által immár 21. alkalommal meghirdetett Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra idén mintegy 310 csoport nevezett be közel 4700 színjátszóval.

A találkozó sorozat megyei rendezvényeinek megszervezését a megyei közművelődési intézmények, illetve az amatőr művészeti versenyek más, elkötelezett támogatói vállalták.

A megyei találkozón az Arrabona Diákszínpad középső csoportja a legmagasabb – az arany minősítést szerezte meg. A felmenő rendszerű rendezvénysorozat záróprogramja idén is a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál volt, amelyre Pakson került sor.

Erre a rendezvényre az aranyérmesek közül csak a legkiválóbbak, összesen 19 előadás kapott meghívást, köztük a győri csoport. Mellettük három határon túli magyar csoport is vendégszerepelt a Felvidékről, Muraközből és Erdélyből.

Az országos fesztiválon már nincs díjazás, itt a részvétel és a Magyar Drámapedagógiai Társaság által legkiválóbbaknak adományozott Diploma az elismerés.

A 2012. június 1-2. között megrendezett országos fesztiválon Pakson, a győri Arrabona Diákszínpad Középső csoportja nagy sikerrel szerepelt, ezzel hírnevet és dicsőséget szerzett Győrnek. Fekete Anikó, a csoport vezetője igényes, magas művészi színvonalú produkciót rendezett.

A színpadon felszabadultan, örömmel és nagy odaadással játszó gyerekek pedig a rendező kiváló pedagógiai nevelő munkájáról tanúskodtak.

Győr városa méltán büszke az Arrabona Diákszínpad Középső csoportjára és további sok sikert kívánunk a tehetséges fiataloknak és a szakembereknek egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áradás után: ismét ˝kinyitott˝ az Aranypart I. Győrben

Irány az Aranypart: a víz minősége fürdőzésre alkalmas. Tovább olvasom