Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Az árfolyam mozgatja az árusokat

Most is tavaszi karácsonyukat emlegetik a piacosok, amikor a forinthoz képest erős euró miatt a szlovákok szinte azt se nézték, mit vettek.


Sajnos a nyárral elmúlt ez a vonzerő, de most is csak az árfolyammozgás lendíti időnként a forgalmat.

– Nőtt a piac, de csak azért, mert más megyékből, a Balaton mellől és még az Alföldről is ide jöttek helyet bérelni árusok. Itt reméltek nagyobb forgalmat, amikor a gyenge forint miatt a szlovákok eurója átváltva itt többet ért. Rengetegen érkeztek a határon túlról, sok mindent vettek. Tényleg olyan volt az árusok bevétele, mint karácsony előtt. Most is még az akkor ideszokott szlovákiaiak közül járnak ide, de már jóval kevesebben, és azok a hazaiak, akik hagyományosan járnak a piacra.

Azt nem venni észre, hogy akik korábban áruházakban vásároltak, a válság miatt ide szoktak volna át, pedig a kínálat, a választék szinte ugyanaz, mint az üzletekben, de mivel nincs rezsiköltség, mindig is olcsóbban tudták adni itt az árusok a ruhaneműket, a kiegészítőket – szögezte le Nagy Lászlóné, a Dunakapu téri piacot működtető Kisosz titkára és hozzátette: viszont a válság nagyon is érződik. Olyan szerinte még nem volt, hogy már a szezon elején elkezdődött a nyári leértékelés, ami jobbára csak mostanában, augusztus végén szokott lenni. Most viszont erre kényszerülnek a kiskereskedők, hogy átvészeljék a válságot, de ki tudja, meddig bírják.

A cikk a Kisalföld napilapban bővebb terjedelemben olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévnyitó az Apáczain: 1383 új hallgató tett esküt

Összesen 1383 új hallgató tett esküt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Karának hétfői… Tovább olvasom