Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Az árak kiírásánál volt a legtöbb probléma

Az idén nyáron is kiemelt figyelmet fordított a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a rendezvényeken, kitelepüléseken, fesztiválokon, valamint a strandokon és a vízpartokon lévő vendéglátó egységek által nyújtott tevékenységek ellenőrzésére.
A nyári vizsgálat sorozaton szerzett tapasztalatok pozitívak voltak. A vendéglátósok már tudatosan készültek a nyári főszezonra, érdeklődtek az esetleges, tevékenységüket érintő változásokról, törekedtek a jogszabályok betartására. Ez mérhető volt abban is, hogy az ellenőrzések során a feltárt jogsértések aránya ebben az évben 34,5 %, míg a tavalyi évben közel 60 %-os volt.

A legtöbb problémát az árak kiírásánál tapasztalták, a másik, jelentős arányú jogsértést a többletszámolás során tárták fel, ahol a próbavásárlások közel 30 %-nál a helytelen mérés miatt többet kellett fizetni a fogyasztónak.Olvasóink írták

  • 1. ferdo 2012. szeptember 17. 12:15
    „Jó lenne a boltokat, főleg a nagy multikat is ellenőrizni. A másnap kezdődő akciókat már előtte nap délben kirakják és megtévesztik vele a délutáni vásárlókat. Az smafu?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyében 214 ezren nyújtottak be adóbevallást

A megyében a tavalyival megegyező, több mint 214 ezer magánszemélyt érintő adóbevallást,… Tovább olvasom