Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Az APEH közúti ellenőrzésen akciózott

Győr-Moson-Sopron megye - Országúti közös akcióhoz csatlakozott az adóhatóság a napokban. Mindez azt jelenti, hogy az APEH "menet közben" is ellenőrizheti az adózókat, sőt, már az első büntetéseket is kiszabta.

A nyolc hatósági együttműködési megállapodásban részt vevő hatóságok köre 2009. évben a Nemzeti Közlekedési Hatósággal bővült.

Az új lehetőségeket kihasználva országúti közös akció lebonyolítására került sor, a szállítmányozásban részvevő személy és tehergépjárművek vezetőinek és rakományának ellenőrzése céljából két forgalmas csomópontban a megyeszékhelyen.

Az akcióban résztvevő hatóságok a következők voltak: Győri Rendőrkapitányság (mint szervező), Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Nemzeti Közlekedési Hatóság, Vám- és Pénzügyőrség, APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága.

Az akcióban APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága elsősorban a gépjárművezetők foglalkoztatásának szabályszerűségét, illetve a fuvarozott áruk bizonylatolását ellenőrizte.

Az elvégzett vizsgálatok során két esetben szabálytalan foglalkoztatást, egy esetben bizonylat nélküli árumozgást állapítottak meg az ellenőrök.

Az akció következményeként a többszázezres mulasztási bírság kiszabása és a tevékenység felfüggesztés mellett utólagos adóellenőrzésre is számíthatnak a mulasztók, melyben az egyéb feltételek megléte esetén akár a becslés alkalmazására is sor kerülhet.

Összességében elmondható, hogy a szállítmányozással foglalkozó adózókat meglepetésként érte az APEH ilyen irányú ellenőrzése, elmondásuk szerint nem gondolták, hogy az adóhivatal "menet közben" is ellenőrizheti a tevékenységet.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. pancser 2009. június 30. 15:15
  „moderálva”
 • 55. bugriskin 2009. június 30. 12:10
  „A pancser talán jól van etetve, hogy ekkora hülyeségeket tud írni! A rendszerváltozásnak nevezett hatalomváltogatás előtt és utána is csak, azt a lovat ütötték, amelyik húzott! -pancseri nyelven szólva! De a valóságban egyre több pénzt "raboltak" el a dolgozóktól , a termelőktől és szüntették meg a jól működő üzemeket gyárakat stb. Ppersze ezeket felesleges is emlegetni, hisz csak falra hányt borsó! Ugyan is nem csak egy "pancser" van ebbe az országban akiknek tetszik e rendszer, hisz a haszonélvezői!”
 • 54. Truder 2009. június 29. 21:26
  „Azt gondolom,mikor december 24.én délben még dolgozom,meg minden szombaton,(mikor más alszik ,már úton vagyok)évi kétszer egy hét szabadságra megyek...(mert nem tudok magam helyett senkit beállítani)kis autóval járok,tisztességesen fizetek minden járulékot,adót,táppénzen egyszer voltam 22 év alatt,(azt is megbántam)---ilyenkor senki sem irigyel!
  Egyesek velem szemben dec 18-tól-jan 6-ig otthon lébecolnak,nyáron minimum két hetet,de lehet,hogy hármat vesznek ki zsinórban.Minden szombaton otthon hesszelnek,délután négy öt óra tájban kiesik a kezükből a munka,(aztán le is tették a felelősséget...)mindenféle államilag kinevezett szabad,és ünnepnapot igénybe vesznek,nem agyalnak azon,hogy holnapra is legyen feladat,mert az orruk alá dugják.Fingjuk sincs,hogy mennyit kell görcsölni a bürokrácia útvesztőiben,megfelelni mindenféle hivatali,(mellesleg tök felesleges) előírásoknak.Ugyan ezek az egyesek így is,úgy is felveszik a fix bért(lehet,hogy nem túl sok sok,de FIX)
  Nekem ilyenek ne mondják,hogy hulljon a férgese,meg,hajrá APEH!
  Ezek nélkül is kihullik előbb-utóbb utóbb,aki nem versenyképes,aki lenyúlja az ügyfelét,megrövidíti az APEH ot(államot),mert csak azok maradnak fenn,akik minőségre,megbízhatóságra törekszenek.Az biztos,hogy gazdag ember sosem leszek,(ahhoz csalnom kellett volna)de elégedett vagyok,mert engem minősít a munkám,a visszatérő ügyfeleim,és boldoggá tesz az a tudat,hogy ennyi idő után is fenn tudtam maradni,pedig már több rendszer is "uralkodott"felettem!Üzenem az irigyeimnek,(inkább az legyen 100,mint egy ,aki sajnál!!)hogy csinálják utánam,szabad a vásár,kinyal..... ják a se....met!!!”
 • 53. thermoline 2009. június 29. 13:59
  „Igen Primax!Pontosan erről beszéltem.Emiatt gusztustalan...”
 • 52. pancser 2009. június 29. 13:48
  „Kedves "Primax"! Visszakérdezek: ha olyan fenemód jól megy a vállkozóknak miért nem csinálod? A zöme kényszerből lett vállalkozó, nem örömében. Akiket ismerek, keményen dolgoznak éjjel-nappal. A járdán sétálva este, nem tudom, hogy sétálva alszik vagy esetleg más baja van. Igaz, van két jó kocsija, az uribbal az asszony szokott (egyedül!) kocsikázni, mert férjuram az üzletre hajt. Vagy a másik, ő csak szaki vasárnap megy a munkát felmérni, különben regeltől estig csövet hajlít, falat vés. Folytathatnám tovább, nem mindenkinek van állami hivatala ahol telik az idő izgalom nélkü.l Itt nincsen munkaidő, de fix bér sincs, annyit keresel amennyit dolgozol. Helyesbítek, ha a saját állama el nem venné munkája gyümölcsét. Eljutottunk oda bizonyos körök közvélekedése alapján, ahova te is tartozol, hogy a vállakozó eredendően megrövidíti az államot, Tisztes állampolgár lett az aki a kisujját sem mozdítja munka után, sőt támogatandó a látástól mikulásig dolgozó ember keresményéből szociális alapon. Sztem azt a lovat kell eteni amelyik jól húz, és az ország szekere kimozdul a kátyuból.”
 • 51. lakoss1 2009. június 29. 11:49
  „nagyon helyes !!! hajrá APEH,hulljon a férgese !!!”
 • 50. Truder 2009. június 29. 11:02
  „Ja,esetleges áremelésről meg ne is ábrándozzon,mert akkor rá sem nyitják az ajtót a vevők,megrendelők,stb...”
 • 49. Truder 2009. június 29. 11:00
  „Kedves Primax
  Pedig Hideme majdnem egészen pontosan írta.Nem a lesötétített üvegű,nagy autókban,terepjárókban ülő vállalkozókról van szó.Mert nekik valószínűleg pénzmosás a vállalkozás.Hanem az igazán kicsikről,az egy-két személyes vállalkozásokról,csak az a baj,hogy őket is ugyanúgy terhelik,nyomorítják a megszorításokkal.(a terhelés,és megítélés egyforma...)
  Hogy mért nem megy el dolgozni,mert nincs hova!Azt is kidobják a munkahelyéről,akinek több évtizedes munkaviszonya van.Mire kifizetik a járulékot(az összes mondvacsinált adót,mindig újakat találnak ki,már nevet adni sem tudnak nekik...),az anyag,illetve rezsi költséget,esetleg bérleti díjat(egyeseknek fogalmuk sincs,hogy milyen költségek vannak),tudod jut is,meg marad is.És minden nap azzal kel,azzal fekszik,hogy holnap is legyen munkája,legyen megrendelése,azon agyal,hogy hogyan csoportosítson,mert itt napra pontosan behajtják a lóvét.Ha csúszik,késedelmi kamat,cseszegetés...Vagyonosodási vizsgálat!!Kész gyomorbaj ma vállalkozónak lenni,szerintem.Szabadság minimális(mert ha nem dolgozik,nem is termel)táppénz szóba sem jöhet..
  A válság ellenére még mindig vannak munkahelyek,ahova csak időt tölteni járnak be...és mégis megkapják a bérüket.Mellesleg nyugodtan alszanak..”
 • 48. bugriskin 2009. június 29. 07:06
  „Még, hogy ez a kormány nem tud hatékony munkát végezni a költségvetés és az pénzügyi egyensúly helyre hozásában? Hisz már csak egy kicsi erőlködés kell neki és a fekete, szürke munkáltatást is felszámolja! csak most az erőlködést a klotyóban végzik nem az tetthelyeken!”
 • 47. Primax 2009. június 28. 22:42
  „pancser #45 írta :
  " A veszteséges vagy 0-ás vállalkozás nem azt jelenti, hogy a vállalkozó csal, a kivett munkabére, járulékai költségek."
  O.K., nem csal.
  És nem is adózik.
  Akkor - vajon - miből él ? A vállalkozás - mint "kapitalista" gazdálkodási forma - a profitszerzésre irányul. Különben nem nagyon érdemes csinálni a "semmit", a nullát...
  100-ból -tehát - 42-en nem termelnek profitot. Csak annyit, hogy "szerényen" éldegéljenek.
  Háááát.....elég necces..."hiszi a piszi".
  hideme #46 !
  100 forintból 20 forint marad ? Akkor miért csinálod ?
  Amúgy pedig nem hiszem el. "Papíron" 20 marad, azt elhiszem...
  Szlovákiát kár emlegetni, kipukkadtak. Mélyzuhanásban van a gazdaságuk. Mínusz 6,2 % a - prognosztizált - GDP-csökkenés 2009-re. Tahát, ennél több lesz.
  thermoline #44-nek :
  Mi szavazzuk meg őket királynak.
  Mindig elhisszük, hogy majd jobb lesz. Most az ország Viktornak hisz, aki - természetesen - össze-vissza ígérget minden földi jókat.
  Rengeteg pénzébe és energiájába kerül országunknak, hogy a kettő nagy párt folyamatosan öli egymást.
  Egyben azért egyetértenek : nem kell kisebb Parlament...
  Teljesen felesleges elmenni szavazgatni, mert csak a szerepek cserélődnek fel 4-8 évente.
  A hatalommal - és a pénzzel/gazdagodással/simliskedéssel - van elfoglava az "elit", nem pedig azzal, hogy adóforintjaink hová kerülnek...
  Sajnos.”
 • 46. hideme 2009. június 28. 21:22
  „Tisztelt Vállalkozó anyázó hozzászólók!

  Valószínűsítem, hogy mostanában nem igen van tapasztalatotok a vállalkozásban... Akkor azt hiszem, kicsit megértőbbek lennétek, mert itt nem a vállalkozókkal, hanem a böszme magas elvonással, és a hülye szabályozással van gond! Tudod amíg én (kiszámoltam!) a vállalkozásomba befolyt minden bruttó 100Ft-ból kb. 20-at (jó esetben!) tudok hazavinni, addig neke Ti ne anyázzatok a vállalkozók ellen! Milyen ország az, ahol azért vagy kénytelen simlizni, ha tudsz, mert különben tönkremész! Biztosan vannak olyan vállalkozók is, akik nem lennének rákényszerülve dolgokra, de mivel mindenkinek túl van a fájdalomküszöbén, ezért mindenki feszít az ekkora elvonás ellen.
  Meg lehet nézni a sokat emlegetett Szlovákia példáját: leegyszerűsített papírmunka, alacsonyabb adók, és mi lett az eredmény? Több az adóbevétel, mint eddig volt!
  Itthon sem büntetni, és tönkretenni kellene a vállalkozókat, hanem olyan környezetet teremteni, ahol nem érje meg adót csalni!!!”
 • 45. pancser 2009. június 28. 19:18
  „Primax! Próbálj vállalkozni tisztességesen, ezer bajod támad azonnal. Mind a hatóságok brutális hozzáállása miatt, persze minden felülről ered. Ugyanakkor az autőkban hanyatt fekve fülükre szorított mobiltelefonnal autózókból itéled meg ezt a nagyon sokat kínzott réteget. A könnyebb ellenállás irányába megy a hatóság, amihez az igazságnak keves köze van. A veszteséges vagy 0-ás vállalkozás nem azt jelenti, hogy a vállalkozó csal, a kivett munkabére, járulékai költségek.”
 • 44. thermoline 2009. június 28. 13:46
  „Nem az a gond Primax,hogy behajtják mert ez "természetes".Az a probléma, amire fordítják.Na meg a módja.Nincs tekintettel a személyes túlélési lehetőségeinkre.Sajnos nem azt a réteget képviselem aki mosolyogva ki tud bújkálni a kötelezettségek alól.Viszont azok miatt vagyok nehéz helyzetben.És tudod mit?Minden évben rendesen befizettem a járulékokat.Még 1 képeslapot sem kaptam cserébe.Most mikor szükségem lett volna haladékra hogy ismét teljesíthessem,a válasz fenyegetőzés,jogszabályokba takarózás,lehetőség kérelem benyújtására illeték fejében amit el is utasítottak de fellebbezhettem ismét némi apró befizetésével.Miközben azt látom,hallom hogy derék vezetőink miként élnek jól és miként ügyeskednek ezekből a pénzekből.Én erről beszélek nem másról.Ez nem attól oldódik meg hogy mindenki rendesen fizessen mindent.Hanem attól,rendesen kerüljön is a helyére.”
 • 43. Primax 2009. június 28. 12:50
  „thermoline !
  Magyarországon a vállakozók 42 %-a ( ! ! ! ) veszteséges. Nem én találtam ki, az APEH állítja ezt, ők - valószínűleg - tudják.
  Tehát : majdnem a felének még kenyérre sem futja.....ehhez képest - általában - elég jól éldegélnek.
  Szintén APEH kimutatás, hogy a vagyonosodási vizsgálatoknál átlagosan 9.000.000,- Ft a hiány....( ! ! ! )
  Erről "elfeledkeztek", annyi a dolguk....
  Nálunk nemzeti sport az adó és/vagy járulékcsalás/elkerülés.
  Csak jajgatnak, hogy sok a teher, közben csalnak és "lopják az adót" folyamatosan. Tisztelet a - kevés - kivételnek.
  Plusz elhiszik a felcsúti simlis ígéreteit az adóterhek könnyítéséről.
  Amúgy : valóban magasak ezek az adók, hiszen nagyon keveseknek kell sokat fizetni, hogy - egyáltalán - működjön az ország.”
 • 42. thermoline 2009. június 28. 10:38
  „De folytatom!
  8 milliárd jutalom szétosztása az adózók pénzéből,méregdrága autók beszerzése kiskapuk segítségével a megszorítások idején a tisztelt derék vezető politikusainknak.Jogszabályokkal körbebástyázott szabad véleménnyilvánítás,öszödi beszéd,szűkülő piac,támogatások csökkentése.Soroljam?”
 • 41. thermoline 2009. június 28. 10:33
  „Primax!

  Te nem itt élsz?Nézz már körül!Nyitott szemmel....Elvárt adó,különadó,többféle támogatás kötelezően,csökkenő bérek,körbetartozások amik ellen semmi eredményeset nem lép senki stb stb stb.Ha emiatt esetleg elmaradásod lenne majd megtapasztalod a saját bőrödön miről beszélek.....”
 • 40. Primax 2009. június 27. 22:41
  „39. thermoline 2009.06.27. 20:42
  " Rendesen undorító ami ebben az országban megy a kisemberek kizsigerelésére...."
  Konkrétan ?”
 • 39. thermoline 2009. június 27. 20:42
  „Rendesen undorító ami ebben az országban megy a kisemberek kizsigerelésére....”
 • 38. Truder 2009. június 27. 20:19
  „37. hozzászólás pancser 2009.06.27. 20:16

  "No ez a réteg az ami az embereket ingerli, nem a szerncsétlen egy autós fuvarozó, mert ugye az ötös fogat ezt cseszteti, őt egyszerű elkapni, csak ki kell állni az út szélére!"
  Egyetértek..és ez pont ez irritál!”
 • 37. pancser 2009. június 27. 20:16
  „36-hoz! Ha akarnak ott is zaklathatnak, már megtörtént nem egyszer. Természetes, hogy a vevőnek kinyaljuk a f....t. Az viszont nem, hogy szinte követhetetlenek a szabályok, az elektronikus bevallás sem smafú. Szerencsétlen vállalkozók a kicsik, lehetőleg ne igazodjanak el ebben a dzungelben.Alkalmazzanak csekély bevételükből szakembert adják a "bölcs" tanácsot. Nem inkább a rendszeren kellene egyszerűsíteni? A másik, miből van az a sok lesötétített ablakú luxusautó. Az illetőnek se gyára se üzlete, se semmi mégis telik mindenre. No ez a réteg az ami az embereket ingerli, nem a szerncsétlen egy autós fuvarozó, mert ugye az ötös fogat ezt cseszteti, őt egyszerű elkapni, csak ki kell állni az út szélére!”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két új útszakasz 445 millió forintért

Győrújfalu–Darnózseli - Csaknem félmilliárd forintból kapott új utat két szigetközi község,… Tovább olvasom