Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Az anyák megmentőjére emlékeztek

Győr - A szociális- és egészségügyi ágazatban dolgozó munkatársakat köszöntötték csütörtökön a város Semmelweis-napi ünnepségén.

Az anyák megmentőjeként emlegetett legnagyobb magyar orvos 191 évvel ezelőtt született Budán, élete, hivatása ma is iránytűt jelent az egészségügy és a szociálpolitika területén dolgozóknak.

Ezt is kiemelte ünnepi megemlékezésében Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) igazgatója, aki rámutatott, viszontagságos és küzdelmes életpálya a segítőké az elesettek iránti figyelemmel, felelősséggel és sokszor kevés, nehezen értelmezhető sikerélménnyel. Valamiért mégis ezt a hivatást választották, s nem a pénzért, vagy egyéb elismerésért, ez biztos. Sokkal inkább a köszönő szóért, az őszinte, hálát sugárzó tekintetért, netán a gyermeki mosolyért.
Borkai Zsolt polgármester az intézmények munkatársai mellett a szociális- és egészségügyi ellátásban feladatot vállaló egyházi és civil szervezetek munkatársait, önkénteseit is köszöntötte, majd Somogyi Tivadar alpolgármesterrel együtt díjakat adott át, ezt követően pedig az erre érdemes munkatársak címeket vehettek át.

Az anyák megmentőjére emlékeztek - Fotó: H. Baranyai Edina


Polgár Tiborné a „Győr Város Szociálpolitikájáért" díj kitüntetettje, 10 évig körzetis nővérként, 16 éve pedig a győr-likócsi Segítőházban dolgozik, jelenleg a Segítőház intézményvezető-helyettese. Mint mondta, kivételes megtiszteltetésnek, s egyben megerősítésnek érzi ezt a díjat, munkáját pedig olyan hivatásnak, amelyben folyton ott az ember, az elfogadó és megbocsátani is tudó szeretet, amely már ismeri a lét mélységeit. Ugyancsak ebben az elismerésben részesült Gyurkovicsné Doszpot Zsuzsanna, a Családsegítő Központ igazgatója, a „Győr Egészségügyéért" kitüntetést pedig két kiváló orvosnak: dr. Gyenes Mária fogszakorvosnak és dr. Oross István háziorvosnak ítélték.

Fotó: H. Baranyai Edina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütközés az autópályán - 4 súlyos sérült

M1-es autópálya - Baleset történt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető szakaszán, a 123-as… Tovább olvasom